ŠKOLSKI SINDIKATI POZIVAJU PLENKOVIĆA NA OBNOVU DIJALOGA: / 'Slanje poruka preko medija nije način rješavanja problema'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

'Žalosti nas što u vašoj medijskoj komunikaciji naziremo i namjeru sudske zabrane štrajka', poručili su premijeru prosvjetni sindikati u svome otvorenom pismu

13.10.2019.
12:25
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Prosvjetni sindikati poslali su u nedjelju premijeru Andreju Plenkoviću otvoreno pismo u kojemu ga pozivaju na obnovu dijaloga i sastanak na kojemu bi prezentirali svoje argumente vezane uz štrajk u školama.

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama traže sastanak na kojemu bi argumentirali zašto traže promjenu Uredbe o koeficijentima složenosti poslova, odnosno povećanje koeficijenata za većinu zaposlenih od 6,11 posto. Članovi tih sindikata, koji su u štrajku od 10. listopada, poručuju da žele ponovno uspostaviti dijalog u kojem će se krenuti prema rješavanju problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZ VLADE ODGOVORILI ČELNIKU SINDIKATA ZAPOSLENIH U SREDNJIM ŠKOLAMA: /

'Ta izjava je potpuno neprimjerena, nije jasno koji je njegov motiv'

Image
IZ VLADE ODGOVORILI ČELNIKU SINDIKATA ZAPOSLENIH U SREDNJIM ŠKOLAMA: /

'Ta izjava je potpuno neprimjerena, nije jasno koji je njegov motiv'

Produbljivanje umjesto rješavanja problema

U pismu navode da je premijer s njima prekinuo dijalog nakon 17. rujna i nije im dao priliku da argumentiraju svoje zahtjeve. Tvrde i da kroz proces mirenja, nakon najave štrajka, od strane Vlade nije bilo ozbiljne namjere rješavanja spora pa je mirenje završilo neuspješno.

Iako je premijer u četvrtak sa sjednice Vlade pozvao sindikate da budu razumni i vrate se dijalogu, sindikati u nedjelju tvrde da premijer odbija razgovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto da razgovara sa sindikatima, on im svakodnevno preko medija šalje poruke. "To nije način rješavanja problema, već njegovo produbljivanje", poručuju u otvorenom pismu premijeru.

'Naziremo namjeru sudske zabrane štrajka'

Uvjereni su da on nije ispravno upoznat s njihovim zahtjevima, da svoj stav temelji na percepciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što komunicirate kroz medije nisu protuargumenti, već odbijanje razgovora o njima. Žalosti nas što u vašoj medijskoj komunikaciji naziremo i namjeru sudske zabrane štrajka". poručuju sindikati.

Sindikati najavljuju da će sutrašnjoj konferenciji za novinare održati prezentaciju svojih argumenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo