nakon olujnog nevremena / Škole i vrtić u Čazmi u ponedjeljak će raditi normalno, svi stanovnici imaju struju i vodu

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Do sada je odrađeno više od 350 intervencija, a i sada je na terenu oko stotinu ljudi

18.9.2022.
14:05
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Čazmanske škole i vrtić u ponedjeljak će raditi normalno, svi stanovnici imaju struju i vodu a i dalje se intenzivno radi na saniranju krovišta 40-ak objekata nakon jakog olujnog nevremena koje je taj kraj zadesilo u petak popodne, rečeno je na sastanku Službi civilne zaštite u nedjelju.

Zamjenski smještaj osiguran je za jednu čazmansku obitelj, a dvoje ozlijeđenih, djevojčica s prijelomom noge i policajac koji je pao s ljestava, stabilno su i uspješno se oporavljaju od zadobivenih ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijski vatrogasni zapovjednik Josip Heger kazao je da je šteta nastala na području Čazme, ali i gradova Grubišno Polje i Garešnica te općina Veliki Grđevac, Ivanska, Velika Trnovitica, Đulovac, Štefanje i Berek.

Do sada je odrađeno više od 350 intervencija, a i sada je na terenu oko stotinu ljudi. Odmah u četvrtak su aktivirani i svi resursi civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nadaju se pomoći /

Dom obitelji iz Čazme u potpunosti je uništen, u 10 minuta postali su beskućnici: 'Ne znamo što ćemo'

Image
nadaju se pomoći /

Dom obitelji iz Čazme u potpunosti je uništen, u 10 minuta postali su beskućnici: 'Ne znamo što ćemo'

“U roku od nekoliko sati dostavljena su tri kamiona opreme potrebne za sanaciju krovišta i nadomjestak struje, odnosno 16 tisuća kvadrata folije i 1.600 kvadrata cerade, kao i 12 agregata”, naglasio je voditelj Službe civilne zaštite Bjelovar Željko Vukoja.

Pomagali su i građani radom i kamionima, HGSS, Crveni križ. Svi oni kao i žurne službe zaslužuju zahvalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan Marko Marušić zahvalio je svim službama koje su brzom intervencijom na terenu spriječile veće štete, od vatrogasaca, Crvenog križa, liječničke ekipe, komunalaca i HEP-a, ali i Vladi RH koja je stavila na raspolaganje sve potrebne resurse.

Elementarna nepogoda proglasit će se sljedećeg tjedna, a pogođena područja u ponedjeljak će obići ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Građani koji su pretrpjeli štetu mogu računati na pomoć i županije i države, istaknuo je župan Marušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo