SKIJAŠI NEĆE GLASOVATI NA IZBORIMA: / 'Nikome nije palo na pamet otkazati dugo očekivani i planirani zimski odmor'

Image
Foto: Screenshot: RTL

Iako je više od 70.000 građana koji su ovoga vikenda otišli na skijanje imalo priliku prijaviti se za glasovanje u inozemstvu, to je učinilo njih sao 5085

5.1.2020.
10:14
Screenshot: RTL
VOYO logo

Počeo je hrvatski skijaški tjedan. Nekoliko desetaka tisuća Hrvata krenulo je prema Sloveniji, Austriji, Italiji te Francuskoj i stvorilo gužve na graničnim prijelazima. Na graničnom prijelazu Bregana stvorila se kilometarska kolona. Osim onih koji su krenuli na skijanje, na cesti su i Hrvati iz dijaspore koji se vraćaju kući nakon blagdana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko 100.000 Hrvata na zimovanju

Prvoga tjedna zimovanja na skijalištima se očekuje više od 110.000 Hrvata, dok bi se broj mogao udvostručiti do kraja skijaške sezone. Najpopularnije su Austrija i Italija, koje bira 80 posto domaćih skijaša. Potom slijede Slovenija i Francuska.

"Najtraženiji su tjedni odmori i ove godine, a potom do proljeća biraju i kraće termine", rekla je Nikolina Frklić, glasnogovornica putničke agencije Atlas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aranžmani se nisu otkazivali, usprkos školi koja počinje sljedeći tjedan i predsjedničkim izborima, koji obilježavaju udarni skijaški vikend. Samo 5095 skijaša popunilo je prijavnicu za glasovanje u inozemstvu, iako je priliku za to imalo više od 70.000 ljudi koji su za vikend otišli prema Alpama, doznaje RTL.

"Žao nam je, ali ne. Budemo drugi put. Nije nam to drago, ali tako je, kako je", rekao je Dejan iz Zagreba, dok će njegovi sugrađani Pavo i Željka ipak obaviti svoju građansku dužnost: "Na glasanje idemo sigurno. Prijavili smo se u Stuttgartu u našu ambasadu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JE LI MOGUĆE DA ĆE 'SKIJAŠI' ODLUČITI TKO ĆE BITI PREDSJEDNIK?! Riječ je o 65.000 birača: /

'Namjerno su manipulirali datumom izbora'

Image
JE LI MOGUĆE DA ĆE 'SKIJAŠI' ODLUČITI TKO ĆE BITI PREDSJEDNIK?! Riječ je o 65.000 birača: /

'Namjerno su manipulirali datumom izbora'

Sve unaprijed organizirano

"Skijanje je first minute produkt, last minute ponuda zapravo i nema, tako da skijaši svoj zimski odmor biraju prilično unaprijed. U igri su često i veća društva tako da zaista nikome nije palo na pamet dugo očekivani i planirani zimski odmor otkazati", izjavila je Frklić.

Skijaški tjedan traje do 10. siječnja, a tada stiže smjena ljubitelja snijega. Tada će uz manje gužve, ali i do 30 posto povoljnije cijene na skijalištima, na put krenuti nova smjena ljubitelja skija, pancerica i štapova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo