Skandalu s generalima nema kraja

Novi skandal potresa Oružane snage.

13.7.2011.
9:56
VOYO logo

Drago Hedl tvrdi da je još lani upozoren da se u vojnim strukturama na njega sprema fizički napad. I to u režiji visokog časnika. Za prijetnju je navodno znao i uhićeni general Mladen Kruljac.

General Slavko Barić odgovara kako je iznenađen ovakvim insinuacijama te da nikome nije prijetio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li naručio Hedlovo ubojstvo, Barić je u Dnevniku 3 odgovorio: "Mislim da je ovo izvan svake realnosti i da o tome nema govora, jer takvo nešto čovjek jednostavno ne može zamisliti, niti postoji neki razlog ili indicije koji pokazuju da sam ja učinio ovako nešto. Sve s gnušanjem odbacujem. Nikad nigdje nisam razgovarao, a niti razmišljao da naručim nečije ubojstvo, a pogotovo ne gospodina Hedla."

Dodao je da u "njegovoj sferi razmišljanja" Hedl uopće nije bio prisutan, ali da je s njim imao "određenih nesporazuma" koji su završeni sudskom presudom u njegovu korist. Objasnio je da je riječ o dvjema pravomoćnim presudama koje su vezane za Hedlovo pisanje, gdje ga je, tvrdi general, lažno optuživao i iznosio neistine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barić odgovara da ne namjerava tužiti Hedla jer, kaže, treba utvrditi tko mu je dao informaciju da se na njega planiran atentat.

"Hedl je vjerojatno živio u uvjerenju kako se na njega priprema atentat. Ja stvarno tvrdim da sigurno nisam uzrok takvog načina Hedlovog života", rekao je Barić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hedl je Barića prozvao i zbog lažnog invaliditeta. Tvrdi da nije stradao u ratu, već u prometnoj nesreći.

"Točno je da ja imam invaliditet jer sam nastradao u prometnoj nesreći. Sva prava iz toga sam stekao sukladno Zakonu o pravima branitelja. Revizije su bile dvije i tu nema nikakve dileme. Nikad i nigdje nisam ni tvrdio da sam stradao u borbenim djelovanjima ili na prvoj crti bojišnice", objasnio je Barić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oteli mu imovinu vrijednu 15 milijuna eura

Osim Hedla, javljaju se i poduzetnici koji su bili meta napada nekih vojnih osoba. Jedan od njih je Anđelko Jagečić, koji tvrdi da su mu prijetile slavonskobrodske sudske, političke, vojne i policijske strukture, koje je predvodio Zdravko Sočković, a u kojima je bio i general Mladen Kruljac, javlja HTV.

Jagečić tvrdi da su mu raznim manipulacijama i prijetnjama oteli tvrtke TOB i UNIBrod – imovinu vrijednu 15 milijuna eura. I sve je, tvrdi, još prije 13 godina prijavio državnim institucijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kruljčev odvjetnik Marko Dumančić odbacio je sve optužbe, a odvjetnici Zdravka Sočkovića priču su tek čuli, te će se oglasiti za koji dan.

specijal-201012070191004-Više o temi: Mladen Kruljac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107110568006 arti-201107110275006 arti-201107110586006 arti-201107110002006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo