Skandalozna 'čestitka' državnih službenika

23.12.2011.
16:33
VOYO logo

"Zašto svaki političar, ekonomist, novinar i intelektualac, kad su u pitanju službenici, doživljava preobražaj iz filantropa u doktora Mengelea ili Pol Pota? Treba li nam propisati nošenje trake na rukavu, jer smo se javili na oglas za radno mjesto u državnoj i javnoj službi, jer svaki dan dolazimo na posao?"

Natjecanje u davanju pogrdnih imena

Skandalozne su to usporedbe u pitanjima koje postavlja Sindikat državnih i lokalnih službenika u svojoj "božićnoj čestitci" koju su poslali predsjedniku RH, Vladi i medijskim kućama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDLSN političare i novinare proziva za nadmetanje u utrci tko će državne i javne službenike nazvati pogrdnijim imenima. Tako se u čestitci ističe da ih se u medijskom prostoru naziva poslušnicima, podobnicima, parazitima ili kancelarijskim štakorima. A istovremeno, tvrde, "u ime političke korektnosti, demokratskih i civilizacijskih stečevina, brane se ljudska prava građana, žena, pripadnika različitih etničkih skupina, LGBT osoba, životinja i biljaka".

"Ako se u Saboru zastupnik našali na račun žena, ako poslodavac nekoga ne primi na posao jer je krive nacionalnosti ili seksualne orijentacije, vozač tramvaja izbaci labradora-pomoćnika slabovidne osobe, mediji se zgražaju nad primitivizmom i nekulturom počinitelja ovih anticivilizacijskih delikata, ali kad su u pitanju državni službenici, svi obziri i civilizacijske norme prestaju vrijediti", stoji, između ostalog, u čestitki koju potpisuje tajnik sindikata Siniša Kuhar, a koji na kraju Božić čestita i onima koji mrze državne službenike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matijašević: To je prostituiranje ozbiljne stvari

"Ne želim nikoga diskreditirati. Poznato je da tajnik sindikata koji potpisuje tu čestitku ima osebujan stil. No, on ovim prostituira jednu ozbiljnu stvar. Nažalost, nemam za to boljeg izraza", riječi su kojima se usporedbe i izraze u Kuharevoj čestici osvrnuo predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević.

Šef HUS-a tvrdi kako je ovakvo priopćenje napad na one koji kritiziraju i tvrde da je postojeći državni sektor neizdrživ teret za hrvatsko gospodarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jasno je da je državni sektor nepodnošljiv teret, no izgovarajući ovo ne mislim ništa loše o ijednom zaposlenom na bilo kojem mjestu", kazao je Matijašević dodajući kako je hrvatska administracija preglomazna te da je već trebalo iznaći način kako se nositi s tim problemom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike