SKANDALOZAN ISTUP BIVŠEG SVEĆENIKA KOJEMU SE SUDILO ZA UBOJSTVO: / 'Na dočeku će vam pjevati čovjek koji je ubijao i borio se protiv Hrvata'

Image
Foto: PIXSELL / Facebook

Sinanović je inače, široj javnosti poznat u kontekstu događaja od 22. svibnja 2012.

27.12.2017.
18:40
PIXSELL / Facebook
VOYO logo

Umirovljeni svećenik Ivica Sinanović, na svom je Facebook profilu napisao sramotan status u kojem se osvrnuo na novogodišnji angžaman bosanskohercegovačkog pjevača Dine Merlina koji će na Novu godinu zapjevati na Stradunu.

„Dragi moji Dubrovčani! Žalim i duša mi žalosna kada čujem da vas u Novu godinu uvodi pjevač iz Bosne, Dino Merlin! Kada već plaćate velike novce čovjeku kojeg uopće ne poznajete, mogli ste ugostiti neku hrvatsku glazbenu zvijezdu, a ovako plaćate čovjeka koji je ubijao i borio se protiv Hrvata! Njegovo zavijanje je slično zavijanju hodže s džamije pa bujrum gospari,“ napisao je Sinanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinanović je inače, široj javnosti poznat u kontekstu događaja od 22. svibnja 2012. godine kada je u Župnom dvoru u Banićima u Dubrovačkom primorju oko 1,20 sati u noći usmrtio predsjednika tamošnjeg Mjesnog odbora, Marka Kraljevića, navodi Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SLUČAJ KAKAV HRVATSKA CRKVA NIJE ZABILJEŽILA: /

Može li se svećenik koji je ubio čovjeka vratiti u službu?

Image
SLUČAJ KAKAV HRVATSKA CRKVA NIJE ZABILJEŽILA: /

Može li se svećenik koji je ubio čovjeka vratiti u službu?

Te je večeri Kraljević u alkoholiziranom stanju došao pred župni ured, vikao, nogom otvorio zaključana vrata i Sinanovića udario u lice. Kako je navedeno, Sinanović mu je uzvratio udarcem te ga je više puta uradio šakom po licu zbog čega je Kraljević preminuo.

Nepravomoćnom presudom Županijskog suda iz 2013. godine proglašen je krivim te je osuđen na četiri i pol godine zatvora, no nakon žalbe postupak je vraćen na početak, a Sinanović je odlukom iz 2016. godine oslobođen. Državno odvjetništvo se žalilo na oslobađajuću odluku koju je, naposljetku, potvrdio i Vrhovni sud. Sinanović je nakon oslobađajuće presude zatražio umirovljenje koje je i dobio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo