ŠKOLA ZATAŠKALA INCIDENT /

Skandal u Slavoniji: Sin HDZ-ovca (13) sastavio popis za odstrel vršnjaka

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL/Ilustracija

Škola je odlučila samo premjestiti dječaka u drugu školu u istom gradu, nakon sastanka njegovih roditelja s ravnateljicom, psihologinjom i pedagoginjom

29.8.2024.
11:47
Srecko Niketic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

U jednoj osnovnoj školi u Slavoniji dogodio se uznemirujući incident kada je 13-godišnji učenik sastavio popis za odstrel svojih vršnjaka, a na prvom mjestu popisa našla se djevojčica iz njegovog razreda. Umjesto da prijavi slučaj nadležnim institucijama, škola je odlučila samo premjestiti dječaka u drugu školu u istom gradu, nakon sastanka njegovih roditelja s ravnateljicom, psihologinjom i pedagoginjom, piše Telegram.

Prema izvorima, dječakov otac, utjecajni član HDZ-a, imao je ključnu ulogu u odluci da se slučaj ne prijavi službenim tijelima. Još je šokantnije to što dječakova majka radi u školi u koju je premješten, što dodatno dovodi u pitanje objektivnost i nepristranost ove odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'OBJASNITE DJECI...' /

Poruka roditeljima uoči početka škole dirnula Hrvate: 'Sve počinje od kuće'

Image
'OBJASNITE DJECI...' /

Poruka roditeljima uoči početka škole dirnula Hrvate: 'Sve počinje od kuće'

Iz škole tvrde kako nitko nije vidio sporni popis te da su roditelji odlučili premjestiti dječaka vjerujući da će promjena okoline pozitivno utjecati na njegovo ponašanje. Otac učenika je priznao da je njegov sin sklon vršnjačkom nasilju, no tvrdi da su relevantne institucije, uključujući Centar za socijalnu skrb, bile upoznate s njegovim ponašanjem. Međutim, Centar za socijalnu skrb demantirao je ove tvrdnje, navodeći kako nemaju saznanja o takvim incidentima te da nisu poduzimali nikakve mjere.

Otac je također otkrio kako je dječak prošao psihijatrijska i psihološka testiranja, koja su navodno pokazala da je sve u redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Vladajući razveselili građane: Financirat će dio školskih udžbenika i povećati mirovine. Evo koliko

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo