RTL DANAS DOZNAJE / Skandal s migrantima u elitnom dijelu Zagreba; Susjeda djelatnika MVEP-a: 'Vidjela sam i da vješaju žensko donje rublje'

Zbog dojave da se u jednoj kući krije nekoliko ilegalnih migranata, policija je stigla na teren i brzo je nastao kaos

2.1.2024.
19:15
VOYO logo

Zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova (64), uhićen je jer je s dvojicom državljana Indije ilegalno u svojoj kući u Zagrebu držao devetero stranaca.

RTL je otkrio da je u skandal umiješan i zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova. U njegovoj je kući pronađeno devetero stranih državljana, a u ilegalni posao umiješano je i dvoje Indijaca. Priču je otkrila RTL-ova reporterka Ivana Ivanda Rožić kojoj susjedi ilegalnog hotela svjedoče o drami koja se odvijala prošlog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
u zagrebu /

RTL doznaje: Zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova s dvojicom Indijaca u obiteljskoj kući skrivao 9 migranata

Image
u zagrebu /

RTL doznaje: Zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova s dvojicom Indijaca u obiteljskoj kući skrivao 9 migranata

Zbog dojave da se u jednoj kući krije nekoliko ilegalnih migranata, policija je stigla na teren i brzo je nastao kaos. Migranti, njih devet iz Bangladeša i Pakistana, počeli su bježati. Svemu su svjedočili i susjedi.

"Pokušali su pobjeći preko vrtova, međutim ne mogu jer su gusto kuće izgrađene, sve ograđeno. Tako da iskreno ne znam kako se događalo ujutro. Nisam htjela izlaziti iz kuće, nije sigurno tko je to uopće. Ali drugi susjedi su trčali za njima, mislim da su pokušali čuvati svoje dvorište", kazala nam je prva susjeda Jasna Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe da ne zna tko je vlasnik kuće. "Vidjeli smo ga par puta da je dolazio, ali nitko ga nikad nije predstavio kao vlasnika niti je on sam rekao 'ja sam vlasnik kuće'", dodala je.

Djelatnik Ministarstva vanjskih poslova koji je cijelu operaciju odigrao s još dvojicom Indijaca od kojih je jedan u bijegu

Drugi susjed, Josip Šikić, dodao je da je policija na tom mjestu bila dva dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je brzo rekonstruirala cijeli slučaj. Prvoosumnjičeni je, kako neslužbeno doznaje RTL, djelatnik Ministarstva vanjskih poslova koji je cijelu operaciju odigrao s još dvojicom Indijaca od kojih je jedan u bijegu.

"Hrvatski državljanin je svoju kuću iznajmio drugoosumnjičenom. On je tu kuću opremio s madracima, donosio hranu osobama koje su se tu nalazile. Ali evo govorimo o jednom dogovoru trojice muškaraca s ciljem koristoljublja", objasnila je glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Marija Goatti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija ne otkriva o kojem iznosu je riječ. Susjedi čak spominju kako je policija danima čuvala kuću jer je prva dojava bila da se ondje nalazi zatočena djevojka iz Indije.

"Njezina sestra je prijavila policiji. Mi nismo znali ništa o svemu tome", kazala nam je gospođa Radić. "Tu su konstantno spuštene rolete već mjesecima, ti ljudi se izmjenjuju po noći tako da preko dana oni uopće nisu viđeni. Tek kad su se doselili, prvih mjesec dana vidjeli smo da su to Nepalci. I oni su dragi, smješkaju se, pozdravljaju vas i izlazili su van, a kasnije više ništa nismo vidjeli", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susjeda, kaže, nije vidjela spomenutu žensku osobu, odnosno Indijku za koju se nagađalo da je zatočena. "Vidjela sam da su ženske osobe ulazile u kuću i to je to. Vidjela sam i da vješaju žensko donje rublje preko ograde i suše, ali ostalo ništa. Rolete su uvijek bile spuštene dok nije došla policija, a smeće se u dvorištu taložilo. Nikad ga nisu bacali", istaknula je.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo