SKANDAL NA SVEČANOJ SJEDNICI: / HDZ-ov predsjednik Gradskog vijeća pozvao prisutne da se poklone vojsci NDH!

Image

Predsjednik Gradskog vijeća pozvao je nazočne da se poklone domovinskoj vojsci Drugoga svjetskog rata. Zbilo se to u Vrlici, na obilježavanju Dana grada.

30.9.2016.
23:30
VOYO logo

Predsjednik Gradskog vijeća HDZ-ovac Ante Turudić pozvao je prisutne da se poklone vojsci zločinačke NDH.

Kako piše Slobodna Dalmacija, otvarajući svečano zasjedanje Turudić je pozdravio sve nazočne. Nakon govora u kojem je tvrdio kako je "Gospa od Ružarja (čiji se blagdan slavi na isti dan kad i Dan grada, op. a.) zapravo Gospa od Krunice, krunica je kroz dugu povijest bila najjače oružje hrvatskog naroda", pozvao je prisutne da se "poklonimo hrvatskim mučenicima, domovinskoj vojsci Drugoga svjetskog rata koji nisu pali na bojnom polju već su poklani".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da odagna bilo kakve dvojbe na koju točno vojsku misli, dodao je da "od Pacte Convente 1092. Hrvatska je imala samo dvije države, 1940-ih i 1991. godine". Pogrešno je pritom naveo i godinu tog važnog dokumenta.

Image
PROUSTAŠKI SVEĆENIK KOJI JE NAPAO KOLINDU JER JE OSUDILA ZLOČINE NDH: /

'Samo sam propovijedao evanđelje'

Image
PROUSTAŠKI SVEĆENIK KOJI JE NAPAO KOLINDU JER JE OSUDILA ZLOČINE NDH: /

'Samo sam propovijedao evanđelje'

Gradonačelnik Igor Ćorić nije ništa komentirao već je samo održao prigodno izlaganje o postignutom i planovima, koje je započeo riječima da će i ova godina za Vrliku ostati upamćena kao uspješna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše je govorio o radnoj zori u Kosorama, gdje je, kako je naveo, počela izgradnja hale tvrtke "V.R. Metal" za postrojenje preciznog lijeva i izrade kućišta industrijskih peći, a u pripremi je cijeli niz energetskih projekata. Vrlika je ulagala i u gradnju komunalne infrastrukture pa je tako završen pročistač otpadnih voda. Financira se i socijalni program, od besplatnih knjiga i prijevoza do potpore novorođenčadi.

O pozivanju na štovanje ustaške vojske koja je surađivala s okupatorskim silama, nacističkom Njemačkom i fašističkom Italijom, prvi čovjek Grada nije kazao ni riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo