SKANDAL NA IZBORNOJ SKUPŠTINI / HDZ-a: Pozvali novinare pa ih potjerali: 'Izlazite van, vi ste udbaši!'

Image
Foto: Lidija Galić / 034portal.hr

Samo je prvih desetak minuta preksinoćnje izborne skupštine Gradske organizacije HDZ-a u Požegi proteklo u dostojanstvenom ozračju.

28.4.2016.
16:36
Lidija Galić / 034portal.hr
VOYO logo

Da će na izbornoj skupštini biti burno dalo se naslutiti već iz toga što su se za dužnost predsjednika požeškog HDZ-a natjecala čak četvorica kandidata.

'Gospodo, mi smo HDZ. Ovo nije dobro!'

Dosadašnji predsjednik gradskog HDZ-a Ante Šolić predložio je članove radnog predsjedništva, no i trojica ostalih kandidata Alojz Tomašević, Darko Puljašić i Ante Pavličević također su, pozivajući se na Statut stranke, imali svoje prijedloge. Glasovanje o tome omogućeno im je tek iz drugog pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kada je počelo glasovanje ispostavilo se da, u tada već napetoj atmosferi te uz upadice i neprimjerene komentare, glasove prebrojavaju dvojica izaslanika. Prebrojavanjem je utvrđeno da je 65 izaslanika podržalo Šolićev prijedlog, 90 je bilo protiv dok se stotinjak preostalih izaslanika nisu željeli svrstati niti u jedan tabor, pa su ostali suzdržani.

"Tražim jedinstvo. Stalno govorimo o jedinstvu i danas smo u HDZ-u rekli kako se to ne bi trebalo događati. Gospodo, mi smo Hrvatska demokratska zajednica. Ovo nije dobro. Ovo nije dobro!", pokušao je smiriti tenzije jedan od četvorice kandidata Alojz Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KARAMARKO BIO JEDINI KANDIDAT NA IZBORIMA ZA ŠEFA HDZ-a, OSVOJIO 91.000 GLASOVA: ‘Bit ćemo žestoki domoljubi!’

Image
Foto: Lidija Galić / 034portal.hr

Potjerali novinare da ne vide raskol

No, kada je u napetoj atmosferi postalo očito da jedinstva nema, nego suprotstavljenih frakcija, započelo je negodovanje zbog nazočnosti novinara na izbornoj skupštini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je saborski zastupnik Franjo Lucić, kao gost skupštine, zatražio od novinara da napuste dvoranu iako ih je upravo on, a i stranka pisanim putem službeno pozvala na skupštinu te im čak namijenila poseban stol u dvorani.

Šolić, zadužen za vođenje sjednice, na to je kimnuo glavom što je bio jasan znak novinarima da su nepoželjni, piše 034 portal. Novinari su tako bili prisiljeni napustiti dvoranu, a usto su ispraćeni povicima "Izbacite novinare!" i "Udbaši!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je za predsjednika izabran Darko Puljašić, aktualni zamjenik gradonačelnika Požege, koji je već u prvom krugu glasovanja dobio natpolovični broj glasova.

Image
Foto: izvor: 034portal.hr

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo