Skandal: Deset vozaca pred otkazom zbog laznih diploma

Rijecku tvrtku za javni gradski prijevoz trese skandal zbog laznih svjedozbi. Dio je nabavljen na crnom trzistu Hrvatske, a dio u BiH, odnosno Republici Srpskoj.

15.12.2014.
9:03
VOYO logo

Komunalno drustvo Autotrolej koje obavlja djelatnost javnog gradskog prijevoza u Rijeci i okolnim opcinama u samo nekoliko dana ostalo je bez deset svojih vozaca! Trenutno su suspendirani, a nakon procedure koja je predvidena, za samo nekoliko dana, ostat ce i bez radnog mjesta. Kratko i jasno, potvrdio je to Novom listu direktor KD Autotroleja Zeljko Smojver, sukladno Pravilniku o radu otkazat ce im se ugovor o radu.

Razlog za otkaze vozacima odnosi se na rezultate interne kontrole prilikom koje je utvrdeno da su ti vozaci zaposleni temeljem falsificiranih svjedodzbi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvedena kontrola

U Autotroleju se vec dulje vrijeme kod novog zaposljavanja provodi kontrola svjedodzbi, a s vremenom je Uprava donijela odluku kako se osim kontrole svjedodzbi kod novih zaposljavanja treba obaviti i kontrola postojecih svjedodzbi. Kod kontrole svjedodzbi fakultetskih diploma nije bilo nikakvih nepravilnosti.

Poslije toga krenulo se s kontrolom svjedodzbi kod zaposlenika sa srednjom strucnom spremom. Tako su na red dosli i vozaci, njih oko 300, s prosjecnom placom od oko 6.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerodostojnost svake svjedodzbe poslodavac je provjeravao u ustanovi koja ju je izdala. U tom procesu je do sada utvrdeno da deset svjedodzbi vozaca, prema interpretacijama ustanova od kojih je trazena potvrda njihove ispravnosti, nije vjerodostojno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo