SJEĆATE LI SE BRUNE MARIĆA? / Kontroverznim odlukama sablažnjavao je nogometnu javnost. Sud ga je sada vratio na staro radno mjesto

Image
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Pravomoćnom odlukom Županijskog suda u Zagrebu,

17.11.2020.
14:01
Damir Špehar/PIXSELL
VOYO logo

Županijski sud u Zagrebu pravomoćno je odlučio kako bivši nogometni sudac Bruno Marić nije smio biti smijenjen s mjesta pomoćnika ravnatelja specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Daruvarskim toplicama. Potvrdom odluke Općinskog suda u Bjelovaru, on je u ponedjeljak vraćen na svoje staro radno mjesto, piše MojPortal.

Uprava Daruvarskih toplica 3. lipnja prošle godine razriješila ga je dužnosti pomoćnika ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite temeljem Pravilnika o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova i radnih zadataka, donesenog svega dva dana ranije. Iako su u upravi naveli kako je Marić ”imenovan na drugo radno mjesto koje odgovara njegovoj stručnoj spremi”, sudovi su potvrdili kako je odluka o njegovu otkazu nedopuštena i nezakonita, jer nije postojao opravdani razlog za osobni ili poslovno uvjetovani otkaz. Osim toga, uprava se nije konzultirala s Radničkim vijećem niti je dobila suglasnost sindikalnog povjerenika, što je prema vlastitom Pravilniku o radu bila dužna učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daruvarske toplice će tako morati podmiriti sve sudske troškove, ali i isplatiti Mariću razliku plaće za razdoblje koje je proveo na drugom radnom mjestu. Marić nije htio komentirati presudu, ali je poručio kako će to učiniti za nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo