EU dao zeleno svjetlo / Sjajne vijesti za seljake: Plenković pobrojio lokacije gdje je dopuštena svinjokolja

Image
Foto: Ilustracija: Ivica Galović/PIXSELL

'Danas je Stalno odbor Europske komisije donio pozitivnu odluku za Hrvatsku kojom se omogućuje regionalizacija i uvođenje novih zona, odnosno blaži režim za naše svinjogojce. Odluka stupa na snagu idući tjedan'

15.12.2023.
14:32
Ilustracija: Ivica Galović/PIXSELL
VOYO logo

Od idućeg tjedna bit će omogućena trgovina svježim mesom i svinjokolja na objektima za vlastite potrebe, uz poštivanje biosigurnosnih i drugih uvjeta, objavio je u petak premijer Andrej Plenković na X-u. Objavio je kako je jutros u Bruxellesu razgovarao s povjerenicom EU-a za zdravlje i sigurnost hrane Stellom Kyriakides o poduzetim mjerama u suzbijanju afričke svinjske kuge (ASK).

"Danas je Stalno odbor Europske komisije donio pozitivnu odluku za Hrvatsku kojom se omogućuje regionalizacija i uvođenje novih zona, odnosno blaži režim za naše svinjogojce. Odluka stupa na snagu idući tjedan", objavio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitao je ministrici poljoprivrede Mariji Vučković, veterinarskoj struci, nadležnim službama i svinjogojcima "koji su propisivanjem i pridržavanjem mjera pridonijeli suzbijanju ASK i očuvanju proizvodnje i tradicije u Hrvatskoj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će omogućena trgovina svježim mesom i svinjokolja na objektima za vlastite potrebe, uz poštivanje biosigurnosnih i drugih uvjeta. Osim zoniranja Vukovarsko-srijemske i dijela Brodsko-posavske županije, nova zona i prije roka proširena je i na Osječko-baranjsku županiju", kaže se u objavi premijera na X-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo