Sisljagic ponudio svoju ostavku, no stranka je odbila

17.5.2014.
10:44
VOYO logo

HDSSB je priopcio da je Sisljagic u petak na sjednici prosirenog predsjednistva stranke podnio pisanu ostavku na mjesto predsjednika stranke te "ponudio i prijedlog napustanja mjesta zupana". Svoju je odluku objasnio zakljuckom da je rijec o "moralnom cinu", nakon sto je USKOK objavio da je protiv njega pokrenuo istragu zbog sumnje u zloporabu polozaja.

Predsjednistvo HDSSB-a je medutim jednoglasno odbilo Sisljagicevu ostavku, priopcila je stranka, a izrazilo mu je i potporu u daljnjem obnasanju duznosti zupana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iste se veceri sastao i izvrsni odbor stranke, koji je podupro odluku predsjednistva o odbijanju ostavke.

Novac primao 'na ruke'

USKOK tereti Sisljagica da je, uz pomoc dvojice suradnika, tijekom 2011. i 2012. osjecko-baranjsku zupaniju ostetio za najmanje 200 tisuca kuna, jer je navodno od tvrtki kojima je odobrena zupanijska financijska pomoc cak 80 posto donacija primao natrag "na ruke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisljagic je potom u izjavi za Hinu kazao da ga nitko do sada nije kontaktirao ni trazio informacije, no da se u svakom trenutku spreman odazvati na poziv.

Potvrdio je da je Uskok jos jesenas provodio istrazne radnje u zupaniji te da je svim svojim procelnicima nalozio da na zahtjev dostave svu potrebnu dokumentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDSSB je u priopcenju nakon sjednice predsjednistva i izvrsnog odbora takoder porucio kako su ta tijela utvrdila da druge dvije osobe protiv kojih je pokrenuta istraga nisu clanovi stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo