FOTO: / Sisak pred evakuacijom, spajaju se dva ogromna vodna vala

13.9.2014.
14:11
VOYO logo

Sve je spremno i za moguce spasavanje stanovnika i imovine, receno je na izvanrednoj sjednici zupanijskog Stozera za zastitu i spasavanje.

"Hidroloska situacija je vrlo teska. Vodni val Kupom iz pravca Karlovca i Savom iz Slovenije ocekujemo za 24 do 36 sati. Rijec je o povijesnim rekordima vodostaja nekih rijeka. Tako je Korana kod Karlovca premasila 60-godisnji rekord za 65 centimetara. Osim opasnosti od spajanja dva vodna vala, dodatnu opasnost predstavljaju visoki vodostaji Une, Gline, Ilove i Pakre, pa se kod Crnca ocekuje vodostaj Save do 800 centimatara. U retencijama jos ima mjesta kako bi se pritis vode smanjio", rekao je voditelj Glavnog centra Hrvatskih voda za obranu od poplava Zoran Durokovic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriticne tocka u Sisacko-moslavackoj zupaniji su Letovanic, Zazina, Petrinja i Staro Pracno, gdje se vec poduzimaju mjere zastite. Kako je rekao dozupan Zdenko Vahovec, stanje je ozbiljno, ali pod kontrolom. Na podrucju Zupanije vec je angazirano i 250 pripadnika Hrvatske vojske, koji se nalaze na podrucju Letovanica, Zazine i Sunjskog Selista, a ocekuje se dolazak jos 220 vojnika, koji ce biti rasporedeni u Letovanicu, Petrinji i Starom Pracnu. U obrani su angazirani i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih drustava, te mjestani. Kako je receno, za sada pijeska i vreca za podizanje zecjih nasipa ima dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo