'PRUŽIMO RUKU SPASA' / Širi se apel za pomoć Kikiju Ugrini! Glumac u financijskim problemima: 'Ovaj teret više ne može nositi sam'

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Već više od 10 godina otplaćuje tuđi kredit, a zbog toga je, uz glumački posao, radio različite poslove, uključujući građevinu, pomoć zidarima, te čak dostavu hrane na biciklu

27.12.2023.
18:17
Luka Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Bez ikakvog traženja pomoći, glumac Kristijan Ugrina godinama strpljivo podnosi teret "dužničkog ropstva". Bez srama, niti upiranja prsta ili iznošenja imena onih koji su ga gurnuli u financijski ponor.

No, 2024. bi mogla označiti potencijalno poboljšanje za Kikija, kako ga zovu prijatelji, te bi konačno mogao pronaći izlaz iz problema uzrokovanih vlastitom odanošću prijateljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umirovljena novinarka i spisateljica Anđelka Mustapić uputila je apel na svom Facebook profilu pozivajući svoje prijatelje da pomognu Kikiju s najmanjim prilogom i dijeljenjem poziva za pomoć.

"To bi doista bilo dobro", iskreno je rekao 51-godišnji glumac i voditelj, član ansambla ZKM, nakon što je čuo za apel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već više od 10 godina otplaćuje tuđi kredit, a zbog toga je, uz glumački posao, radio različite poslove, uključujući građevinu, pomoć zidarima, te čak dostavu hrane na biciklu. Nikada nije okolišao o svojoj situaciji, ali nije se ni predstavljao kao žrtva. Kada je dijelio svoje iskustvo, činio je to kako bi upozorio ljude da budu oprezni kada odluče postati jamci za kredit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno je takvih poput mene u Hrvatskoj i što sam imao pričati o tome? Nisam ja nikakav poseban slučaj. Gdje god se okreneš netko je u sličnoj situaciji", za Jutarnji je rekao glumac koji je od svoje 10. godine prisutan na sceni, kako u kazalištu, filmu tako i televiziji, a mnogima je poznat i kao voditelj emisija za djecu.

Tijekom tih godina, Ugrina nikada nije pokleknuo te javnosti nije otkrio tko mu je otežao život. Ipak, poznato je da je iskazao želju pomoći starijoj kolegici glumici koja mu je bila draga (preminula prije četiri godine) i supruzi svog profesora s Akademije, kojeg je izuzetno cijenio. Postao je jamac za dva kredita koje je gospođa trebala "kako bi mužu podigla nadgrobni spomenik".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pristao sam, a ona je u jednom trenutku prestala vraćati te kredite pa sam kao jamac naslijedio dugove. Rate kredita plaćala je sve dok nije otišla u mirovinu. Napravila je moratorij na kredit, ali kamata se morala plaćati i to je raslo. Cifra je postala golema. Na kraju sam jedan kredit u pregovorima s bankom otkupio, ali ostao je drugi", ispričao je više puta Ugrina.

Image
Foto: Damir Špehar/Pixsell

Uz to, poznato je i kako dugovi njegove pokojne kolegice koje on mora vraćati nisu jedini njezini dugovi, te da su nastali zbog kocke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako mi je žao što je moja prijateljica - koju sam obožavala zbog njezine svestranosti, vrhunske kreativne inerpretacije, koja je bila veliko ime hrvatskoga glumišta - tako strašno egzistencijalno ugrozila glumca Kristjana Ugrinu, pa i njegovu obitelj, djecu…Nevjerojatno, Kristijan Ugrina nije čak ni ogorčen zbog situacije u koju je dospio, iako sam nema izlaza iz nje. Stoga objavljujem opću uplatnicu, vjerujući da ćemo mu, kao fb zajednica, ispružiti ruku spasa i riješiti ga ovrhe, tereta koji više ne može nositi. I koji je toliko karakteran da ne želi objaviti ime glumice kojoj je bio jamac, na čemu sam mu neizrecivom zahvalna." - napisala je u podužoj objavi na Facebooku Anđelka Mustapić i pozvala sve koji mogu da pomognu da se Kristijan Ugrina napokon riješi duga.

Reakcije na njezinu objavu su raznovrsne, s mnogobrojnim poznatim i nepoznatim osobama koje se javljaju u komentarima kako bi podržale njezinu hvale vrijednu inicijativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Od nove godine minimalci rastu 20%, napojnice ćemo plaćati i karticama, žene će duže raditi do mirovine...

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo