Sirene za uzbunu zvonile u Nedeliscu, kriticno i u ostatku Medimurja

Zbog velike kolicine padalina i poplava rano jutros je za podrucje najvece medimurske opcine Nedelisce proglasena opca opasnost.

14.9.2014.
14:18
VOYO logo

Sirene su na uzbunu zvonile u 5,30 sati, a kako je rekao nacelnik opcine Darko Dania, najkriticnije je u naseljima Crecan i Macinec, gdje se voda prelila iz potoka Zelina i poplavila cijelo srediste mjesta.

Problemi su i u Trnovcu gdje se izlila Trnava, a grade se zecji nasipi kako bi se zaustavilo daljnje nadiranje vode. Bujica je odnijela dio pruge na samoj granici sa Slovenijom, pa je do daljnjega zatvoren medunarodni zeljeznicki promet izmedu Macinca i Sredisca ob Dravi u Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima klimatoloske stanice Nedelisce, u protekla 24 sata palo je 95 litara kise po cetvornom metru, dok je u posljednja tri dana ukupno palo 160 litara.

85 posto zupanije suocava se s problemima

Kriticno je i u ostatku Medimurja, a cak 85 posto zupanije suocava se s problemima. Vatrogasci su tijekom noci imali 100 intervencija, vecinom ispumpavanja vode iz podruma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na rijeci Muri na snazi su izvanredne mjere obrane od obrane. Mura u Murskom Srediscu u 12 sati je dosegla 436 centimetra, a u 8 sati je bilo izmjereno 419. Vodostaj i dalje raste, a ocekuje se dolazak vodenog vala iz Slovenije.

Do daljenjega je zatvoren malogranicni granicni prijelaz sa Slovenijom Sveti Martin na Muri - Hotiza. Za rijeku Dravu od granice sa Slovenijom do varazdinskog mosta na snazi su redovne mjere obrane od poplave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeke Bednja i Plitvica prijete u Varazdinskoj zupaniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo