'Šiptari varaju, dilaju, pucaju, lažu i nisu dobri'

'Ako ćemo pričat o Šiptarima, ima ih u Trogiru, imaju zlatarne, pekare, slastičarne. Varaju, lažu, švercaju, dilaju, pucaju, obračunavaju se na svoj način.

25.1.2011.
11:48
VOYO logo

Ima li ljepšeg i uvjerljivijeg argumenta od onog "imam puno prijatelja Srba, pedera, Šiptara, Židova..." nakon što ih propisno izvrijeđaš, a ne želiš ispasti ksenofob, homofob, antisemit ili nacionalist? Upravo je taj argument upotrijebila Helena Novak iz Trogira, tajnica stožera SDP-a za 9. izbornu jedinicu, nakon što se o Albancima na Facebooku izjasnila na sljedeći način:

"A ako ćemo pričat o Šiptarima, ima ih u Trogiru, imaju zlatarne, pekare, slastičarne. Varaju, lažu, švercaju, dilaju, pucaju, obračunavaju se na svoj način. Oni su sve samo nisu pošteni, vrijedni i dobri. To je smiješno. Al neman ja ništa protiv njih. Ja pričam o Kosovu – srpskoj autonomnoj pokrajini."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kosovo je Srbija, a to što se netko pravi pametan u EU, a nikad na ovim prostorima nije bija, to je problem... I to su nacisti novog doba...", kaže Novak. Kako je zabilježio Nacional, mlada SDP-ovka se tu nije zaustavila nego je proširila ovu vanjskopolitičku raspravu i na domaći teritorij:

"Kosovo je srpski teritorij otkada je svijeta i vijeka... razumiš... ovo će se EU razbit o glavu jer su dozvolili Albancima da imaju još jednu mafijašku državu", piše Novak te dodaje: "Ja isto tako smatram da Hrvati i Dalmatinci nisu isti narod i što ćemo sad? Oćemo se odcijepit?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što ima prijatelje albanskog podrijetla, ona je i ljevičarka, pa to nisu uvrede

Zbog ovih stavova iznesenih na Facebooku Zajednica Albanaca Splitsko-dalmatinske županije protestirala je kod gradonačelnika Trogira Damira Rilje, u čemu je mlada SDP-ovka vidjela oporbeno "prenapuhavanje" jer ona nema "ništa protiv Albanaca", a uz to je i ljevičarka!

"Imam puno prijatelja albanskog porijekla, a kako sam po opredjeljenju uvjerena ljevičarka, ne mrzim nikoga druge nacionalnosti niti vjere i zbog toga oni koji me poznaju znaju da su ove optužbe plod raznih političkih igara, a u njima ne želim sudjelovati", rekla je Helena Novak u razgovoru za Nacional.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201003090526006 arti-201009070191006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo