'Sinu invalidu i kćerima ne mogu više kupiti ni kruh'

Anđelka Keleković- Celjak na bolovanju je već duže vrijeme a kao samohrana majka trudi se osigurati pristojan život sinu 100-postotnom invalidu i dvjema maloljetnim kćerima.

5.2.2011.
12:31
VOYO logo

"Preživljavam tako što posuđujem novac, a nemam od kuda vratiti. Više nemam ni od koga posuditi. Ne znam kome da se obratim. Pomozite mi molim vas. Lovim se za slamku spasa. Dužna sam dvjema bankama. Blokirali su mi račun jer više ne mogu podmirivati rate. Nemam više ni za kruh", vapaj je to Anđelke Keleković - Celjak, samohrane majke dvije djevojčice i sina koji boluje od cerebralne paralize.

Njena četveročlana obitelj živi u stanu od 30-tak metara četvornih u zagrebačkom naselju Zapruđe i jedva sastavlja kraj s krajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvadesetosmogodišnji sin Markica Andričić, 100-postotni invalid, od rođenja boluje od cerebralne paralize, a dijagnosticirani su mu i tetrapareza te još nekoliko bolesti. Vezan je za kolica i potpuno nesamostalan, te mu je potrebna stalna pomoć njegove majke. Prima invalidninu od 1.250 kuna, no to je, prema riječima njegove majke Anđelke, tek polovica od onoga što bi mu osiguravalo normalan život.

"On je prije išao u Dubravu na vježbe i to je bilo na teret države, no svaki put kad se vratio imao je jake bolove i ja sam od toga odustala. Obratili smo se privatniku i puno mu je pomogao. Nakon terapija kod njega bilo mu je bolje. No jedna takva terapija košta 180 kuna, a ja za to više nemam novca. A trebao bi mu i bolnički krevet u kojem bi se sam mogao okretati i madrac od kojeg zbog ležanja ne bi dobio rane po tijelu. Samo krevet košta 8.000 kuna", priča kroz suze Anđelka dodajući kako se već obraćala za pomoć, ali nije uspjela riješiti probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog sina i dvije djevojčice, jedne od 16 a druge 8 godina starosti, u tvrtki u kojoj radi 25 godina počela je raditi samo na pola radnog vremena, a potom je otišla na bolovanje pa danas prima plaću, kaže, od tek 800 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobijem ja i za kćeri doplatak po 280 kuna, no sve to nije dosta da pokrijem sve što nam treba. Stan sam unajmila od tvrtke u kojoj radim, a plaćam i režije. Dužna sam i bankama jer sam digla kredite za liječenje sina, ali i plaćanje dugova i sad jednostavno više nemam za život. Dugujem jednoj banci 50.000 kuna, a drugoj 35.000 kuna", priča vidno uzrujana Anđelka, dodajući da joj ni bivši suprug ne može pomoći jer ni on nema posla.

Na pitanje je li tražila status majke njegovateljice budući da ima sina 100 postotnog invalida odgovara: "Jesam, ali novac koji bih dobivala bio bi još manji od onog što primam sada. I onda bi nam svima bilo puno gore. Tražila sam i stan od Grada Zagreba i na listi sam već dvije godine i nitko mi se nije javljao", kaže nesretna majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako želite pomoći obitelji Anđelke Keleković - Celjak i njenoj djeci možete to učiniti na broj tekućeg računa u Zagrebačkoj banci na ime Markica Andričić: 32378 02475.

IBAN: HR1023600003237802475

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SWIFT: BICZABAHR2X

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo