Urednik Dnevnika Kovačić na udaru nove šefice

Zna li Siniša Kovačić uopće drugačije?

24.7.2012.
10:07
VOYO logo

V.d. urednica Informativnog programa HTV-a Sanja Mikleušević-Pavić zatražit će od urednika Dnevnika 3 Siniše Kovačića i novinara Miljenka Karačića odgovornost zbog priloga o prosvjedu u Ljubuškom zbog prikazivanja dokumentarnog filma "Neđo od Ljubuškog", autorice Svetlane Broz.

U prilogu, naime, nije bilo ni riječi o Nedjeljku Galiću, kao ni o premlaćivanju njegove supruge Štefice, a zbog čega je gledateljstvo, smatra Mikleušević-Pavić, dovedeno u zabludu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom slučaju nisu poštovani postulati naše profesije, jer gledatelji nisu dobili i drugu stranu priče koja se odnosi na samu temu filma nakon kojeg je napadnuta i pretučena supruga pokojnog Nedjeljka Galića, Štefica Galić. U tom smislu izostale su osnovne informacije, a gledatelji su ne samo dovedeni u zabludu, nego, zbog načina na koji je prilog napravljen, nisu mogli shvatiti tko protiv čega prosvjeduje i o čemu je uopće riječ. Iako sam tek pet dana na čelu programa, zbog ovog priloga koji je prerastao u slučaj, kao vd. urednice IP-a preuzimam svoj dio odgovornosti, a nju ću zatražiti i od urednika i novinara", poručila je Mikleušević-Pavić, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo