'Jasno smo rekli 'NE'' / Sindikati javnih službi ipak odriješili Marićevu kesu: Pogledajte što im je ministar poručio prije dva tjedna

Image
Foto: Vijesti.hr

Čini se da je ministar financija, unatoč tvrdnji kako neće popustiti pred pritiscima Sindikata, ipak malo omekšao

27.11.2018.
11:10
Vijesti.hr
VOYO logo

Vlada i sindikati javnih službi uspješno su u utorak dovršili proces mirenja i dogovorili povećanje osnovice plaća za tri posto od 1. siječnja i dva posto od 1. rujna iduće godine, nakon čega su sindikati odustali od štrajka najavljenog za srijedu, 28. studenoga.

"Uspješno smo završili proces mirenja. Vlada će izdvojiti dodatnih 150 milijuna kuna uštedama u resorima", kazao je danas ministar Marko Pavić nakon održanog sastanka sa sindikatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavić je najavio da će se o povećanju osnovice popodne u 16 sati pregovarati i sa sindikatima državnih službi, kojima će se ponuditi isto što i javnim službama.

Kontradiktorne tvrdnje

Čini se da je ministar financija Zdravko Marić, unatoč tvrdnji kako neće popustiti pred pritiscima Sindikata, ipak malo omekšao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostujući u emisiji RTL Danas ministar Marić odlučno je kazao kako je tri posto zadnja ponuda od koje neće odustati. 

"Rekli smo vrlo jasno da ne jer tih 3 posto nije tako malo. Kako god bilo u ukupnoj masi plaća, na godišnjoj razini to je oko 900 milijuna kuna", kazao je ministar na pitanje hoće li popustiti oko plaća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo