SINDIKATI DRŽAVNIH SLUŽBI I POLICIJE KOMENTIRALI PONUDU VLADE: / 'Uvijek smo bili na prvoj crti, a sada smo prvi za rezati plaće. Nismo to zaslužili'

Image
Foto: Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL/Ilustracija
21.5.2020.
12:39
Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Sindikati djelatnika MUP-a, policije i državnih namještenika izjavili su u četvrtak da je nova ponuda Vlade o sklapanju dodatka kolektivnom i temeljnom kolektivnom ugovoru pomak u odnosu na onu prethodnu te će ju također predstaviti svojim tijelima i članovima.

"Prijedlog je isti kao i kod javnih službi, to je pomak u odnosu na zadnji put. Nećemo se očitovati ni vama ni njima, razgovarat ćemo sa svojim tijelima i članstvom", rekao je novinarima nakon sastanka s predstavnicima Vlade predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a Zdravko Lončar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRECIZIRAJU SE MJERE ZA SMANJENJE PLAĆA U JAVNOM SEKTORU: /

Evo tko sve može očekivati rezanje i za koliko...

Image
PRECIZIRAJU SE MJERE ZA SMANJENJE PLAĆA U JAVNOM SEKTORU: /

Evo tko sve može očekivati rezanje i za koliko...

Dodao je kako će s očitovanjem tijela i članova doći na sljedeći sastanak s predstavnicima Vlade u srijedu.

Predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić kazao je kako je ponuda zanimljivija od prošle, ali da nije onakva kakvu bi htjeli oni kao sindikati, i kakvu bi njihovi članovi zaslužili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne bi trebali podnositi teret ove krize'

"Ne bi htjeli ništa dodati, ne bi htjeli da se bilo što od toga oduzme ili odgađa. Policijski službenici, zaposlenici u MUP-u, pravosudni policajci, vatrogasci, carina su najpotplaćeniji, uvijek smo bili na prvoj crti. Sad kad je COVID-19 dizali su nas svi u nebesa, a sad smo prvi na crti kada treba rezati plaće. Mislim da nije fer i u redu", istaknuo je Jagić.

Predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Iva Šušković naglasila je da predstavlja članove s najnižim plaćama u sustavu te smatra da apsolutno ne bi trebali podnositi teret ove krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o plaćama izmđu tri i pet tisuća kuna. Ne mogu sada zauzeti stav, dat ću ponudu na naša tijela i onda ćemo se izjasniti. Svako ukidanje božićnica i regresa za njih predstavlja veliki minus i teret u budžetu. Neki od toga kupuju školske knjige i ne idu na ljetovanje", zaključila je Šušković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo