ŠTRAJK JE I DALJE OPCIJA / Sindikat vozača kamiona Čistoće: 'Radnici u Zagrebu najmanje plaćeni, plaće u Splitu i Rijeci su veće'

Ožić kaže da se s gradonačelnikom djelomično slaže, da su trebali sjesti kada su to tražili

7.12.2022.
21:04
VOYO logo

Sanja Ožić iz Sindikata vozača kamiona Čistoće komentirala je za Danas.hr nezadovoljstvo radnika Čistoće i mogućnost štrajka.

Ožić kaže da se s gradonačelnikom djelomično slaže, da su trebali sjesti kada su to tražili. Kada nisu pozvani na razgovor ispunili su očekivanja građana i izašli na prosvjed. Uspješan je, govori jer izašlo je gotovo tisuću ljudi, više od polovice radnika je bilo tu, tvrdi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosječne plaće u Split i Rijeci su veće, a Ožić govori da su sve sredine suočene s novim sustavom gospodarenja otpadom i osvijestili su se da je riječ o teškim fizičkim poslovima i onda su povećali plaće, tvrdi. To je pitanje i tržišta, ogromna fluktuacija radnika jer plaća nije atraktivna, to su u pitanju i uvjeti rada, radnici dolaze, ručno kipaju što je izvan pa onda kontejner ide u vozilo. U prometnim uvjetima su i vozila u Zagrebu, kaže.

Štrajk je opcija

Smatra kako bi poslodavac trebao vidjeti da su partneri, da radne zadatke obavljaju na najbolji mogući način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo povećanje plaća da zadrže radnike, zaposle nove i zadrže se", govori.

Upitana oko štrajka za Božić navodi da, ako se zahtjevi ne uvrste u kolektivni ugovor, koristit će sve zakonske mogućnosti pa i štrajk, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo