konzultacije na iblerovom trgu / Sinčić nakon sastanka sa šefom SDP-a: 'Pričali smo o krizi, a ne o podršci. Milanović nešto hoće od nas...'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Sinčić je rekao kako Živi zid neće podržali nikoga iz SDP-a ili HDZ-a za predsjednika Sabora te da će svoju podršku dati samo ukoliko se pojavi neki dobar kandidat

5.12.2015.
21:41
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović pozvao je predstavnike Živog zida na konzultacije na Iblerov trg. Na sastanku koji je trajao dva sata bio je Ivan Vilibor Sinčić.

"Pričali smo o krizi. Nećemo podržati nijednu stranu. Milanović nas nije ništa tražio, pričali smo o stanju u zemlji i o tome što treba napraviti u Hrvatskoj. Nismo pričali o podršci, nego o stanju u zemlji i konstituiranju Sabora. Ne znam, vjerojatno nešto hoće nešto od nas", rekao je Sinčić, a prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara kojeg bi kandidata za predsjednika Sabora podržali u Živom zidu, Sinčić je rekao kako ne bi podržali nikoga iz SDP-a ili HDZ-a.

"Ako se pojavi neki dobar kandidat, onda ćemo dati podršku, ali ne ako je iz SDP-a ili HDZ-a. Ne bi podržali ni Podolnjaka. Nismo uopće pregovarali. nego smo samo pričali o stanju u zemlji. Nema zaključka sastanka, nećemo se sastati opet. Ako nas pozovu, mi ćemo doći, kao i da nas pozove netko drugi. Ići ćemo i kod predsjednice u ponedjeljak jer nas je pozvala. Zasad nism dobili nikakav poziv iz HDZ-a", zaključio je Sinčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema trgovine stolicama, imamo zahtjeve od kojih ne odustajemo"

Nedugo nakon početka sastanka, Živi zid je na svojoj Facebook stranici napisao zahtjeve od kojih ne namjeravaju odustati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Živi zid ima svoje zahtjeve od kojih nikada neće odustati. Jedan od njih je izuzimanje jedine nekretnine od ovrhe, banke više ne bi mogle deložirati ljude ukoliko bi taj zahtjev bio prihvaćen.

Međutim, teško je za povjerovati da bi Milanović takvo što mogao prihvatiti. Mi bi bili najsretniji kada bi SDP ili HDZ prihvatili naš prijedlog, ali u ovom trenutku (zbog samo jednog mandata kojeg imamo) to je malo vjerojatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila bi apsurdna situacija da Živi zid podrži SDP ili HDZ, a da mi i dalje hodamo po deložacijama, tj. da se nastavi s izbacivanjem ljudi iz domova od strane vlade koju mi podržavamo.

Takav scenarij neće se dogoditi i za to ne morate brinuti. Dakle, nema prodaje, trgovine stolicama ili izdaje. Samo ispunjenje naših zahtjeva zbog kojih ste na kraju krajeva i glasali za nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, da bi SDP ili HDZ pristali na to, trebali bi imati više mandata. Tako da što se tiče suradnje, nije do nas, nego do njih. Oni ne žele surađivati s nama jer na naše zahtjeve ne žele pristati, a mi nemamo dovoljno mandata da ih na to prisilimo.

Isključivo vi ste ti koji ih mogu prisiliti na suradnju s nama (ispunjenje naših zahtjeva) i to na ponovljenim izborima", poručuju iz Živog zida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Živi zid se odazvao na Milanovićev poziv

Šef SDP-a i premijer Zoran Milanović pozvao je u subotu na sastanak predstavnike Živog zida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanak je počeo u 19 sati na Iblerovom trgu, u prostorijama SDP-a.

"Radi potpune transparentnosti i odgovornosti prema našim biračima, informiramo javnost da je Živi zid dobio poziv od Milanovića i SDP-a radi konzultacija", objavila je ta stranka na svom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo odgovornost sudjelovati u svim razgovorima na koje smo pozvani, kao što smo se odazvali i na konzultacije kod predsjednice RH. O sadržaju razgovora informirat ćemo javnost  po završetku istog", poručili su iz Živog zida koji je na parlamentarnim izborima osvojio jedan saborski mandat. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo