mladi sportaš / Sin Zorana Milanovića je prvak u hrvanju: 'Skroman je i voli teške treninge. Borio se sa slomljenom rukom'

Image
Foto: Shutterstock

Jako pozitivan dojam Marko ostavlja i na borca koji mu je bio inspiracija

4.5.2021.
9:45
Shutterstock
VOYO logo

Proteklog vikenda Zagreb je bio domaćin jakog međunarodnog kadetskog turnira u hrvanju grčko-rimskim stilom. Sudjelovalo je 100 hrvača i 41 hrvačica iz 13 zemalja, a naši su reprezentativci osvojili deset medalja. Među onima koji su osvojili zlato je i sin Zorana Milanovića, Marko Milanović.

“Kao od brda odvaljeni” Marko (192 cm, radne težine 97 kg) izborio je četiri uvjerljive pobjede te se izborniku Alenu Runcu nametnuo kao favorit u svojoj težinskoj skupini za nastup na kadetskom EP-u koje će u Bugarskoj održati sredinom lipnja, javlja Večernji list. Njegovi treneri vide veliki potencijal i za seniorsku karijeru ovog 16-godišnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Večernji su o Marku progovorila braća Starčević u čijem Metalcu, predsjednikov sin trenira. Marko je prvo trenirao džudo, , a onda je 2016. na malim ekranima vidio olimpijski nastup Bože Starčevića i odlučio promijeniti sport. U kojem će klubu trenirati, mami Milanović preporučio je prof. dr. sc. Mario Baić, nositelj katedre za hrvanje na KIF-u.

''Dok je bio klinac, ja sam radio s Markom, a sada je njegov trener Mario Mihalj, a povremeno s njim radi i brat Božo, koji mi bez lakiranja govori da je mali stvarno potencijal. U svemu tome sviđa mi se stav njegova oca koji drži da je hrvanje “pravi proleterski sport u kojem nema novca ni interesa” i da je takav sport uvijek dobro trenirati s odgojne strane'', rekao je Nikola Starčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
komentar predsjednika /

Milanović: 'Za vlast događaj u Borovu selu prvo je bio kršenje javnog reda i mira, a onda poticanje na mržnju'

Image
komentar predsjednika /

Milanović: 'Za vlast događaj u Borovu selu prvo je bio kršenje javnog reda i mira, a onda poticanje na mržnju'

''Vodio sam Marka na jednom natjecanju za mlađe dječake i, kada sam primijetio da mu je natečen zglob šake, pitao sam ga je li to nešto napuklo, a on mi reče da nije jer da može micati ruku. Nakon dva sata nazvala me njegova mama te mi kazala da su mu napuknule obje kosti podlaktice. Dakle, on je odradio borbu sa slomljenom rukom'', ispričao je Starčević.

Jako pozitivan dojam Marko ostavlja i na borca koji mu je bio inspiracija, na Božu Starčevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dečko je sasvim na mjestu i ne želimo mu stvoriti pritisak. Prilično je skroman i dosta mu je neugodno kada se spominje da mu je tata predsjednik države. On baš voli teške treninge. Nakon što je slomio ruku dolazio je na treninge s gipsom. Kad su mu puknule tenisice, nije dao mami da mu kupi nove jer je on vidio da Rusi, koji su svjetska hrvačka velesila, treniraju u strganim tenisicama. On očito osjeća da su teške stvari ujedno prave. A pred njim je još jako puno teškog rada'', izjavio je Božo Starčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo