SIN RIBARA KOJI JE PRONAĐEN MRTAV LJUTIT NA LUČKU KAPETANIJU: / 'Ma kakva akcija, u potragu su krenuli s pet sati zakašnjenja'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

'To nema veze ni s akcijom ni s ičim sličnim!

11.10.2018.
20:54
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Tomislav Stričević iz Trogira, za čijim se ocem Petrom u utorak tragalo na moru da bi ga nakon nekog vremena pronašli mrtvog u akvataroju Hvara tvrdi kako "opsežne i koordinirane" akcije Lučke kapetanije Split, o kojoj se govori u medijima, nije bilo. Štoviše Stričević Kapetaniju proziva za svojevrsni nemar.

Image
NESRETAN KRAJ POTRAGE: /

Kod Hvara pronađeno mrtvo tijelo muškarca

Image
NESRETAN KRAJ POTRAGE: /

Kod Hvara pronađeno mrtvo tijelo muškarca

"To nema veze ni s akcijom ni s ičim sličnim! Pa moga je oca mrtvog u akvatoriju Hvara pronašao katamaran koji je plovio za Hvar i o pronalasku tijela obaviještena je Lučka kapetanija Split, koja je onda poslala brod na tu poziciju. Taj brod 'čuvao' je plutajuće tijelo moga oca Petra do dolaska policijskog broda, koji je na kraju njegovo tijelo odvezao u Split. Dakle, to je sukus akcije traganja i spašavanja koju je Lučka kapetanija započela u utorak, s pet sati zakašnjenja od prve dojave o napuštenom brodu. Potraga je započela u akvatoriju Šolte, gdje mi je otac nestao, a našao ga je katamaran u akvatoriju Hvara", ustvrdio je Stričević za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prstom nisu maknuli'

Stričević je prvi, s još nekoliko rođaka, krenuo u potragu za ocem nakon što mu je majka javila kako je dan prije otišao u ribolov te da joj se ne javlja na mobitel. Mislili su da se ocu pokvario motor i da nešto radi pa ne čuje mobitel. Stoga nestanak nisu prijavili sve dok brod prazan nije pronašao Petrov nećak i to na otočiću blizu Šolte. Tada su doznali da Lučka kapetanija za prazan brod zna već pet sati, jer im ga je prijavio neki čovjek iz Maslinice koje je bio sumnjiv.

"To znači da oni iz Lučke kapetanije pet sati otkad su dobili prvu dojavu o pronalasku napuštenog broda do našeg poziva oko 12 sati nisu prstom maknuli, odnosno nisu organizirali nikakvu potragu", priča Tomislav za Slobodnu Dalmaciju dodajući kako je Kapetanija na teren potom izašla za 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj prijatelj Tino, koji mi je susjed cijeli život i koji radi kao vatrogasac, nije mogao doći k sebi. Upitao je ove iz Lučke kapetanije zašto nitko pet sati od dojave o pronalasku napuštenog broda nije izišao na intervenciju. 'Ja kao vatrogasac moram izići na teren na svaku dojavu, pa čak i kad je u pitanju napušteni automobil, a vi ne izlazite na dojavu kad je u pitanju napušteni brod', rekao im je Tino, a oni su odgovorili kako su mislili da se brod odvezao i doplutao na taj otočić. Tek oko 14.30 došla su dva ronioca, a u 15.30 sati i jedan helikopter. Potraga u utorak trajala je do 18 sati", govori razočarani Tomislav navodeći kako priču iznosi u javnost jer će oni koji su spašavali njegovog oca sutra spašavati i druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo