BIO UVJEREN DA ĆE GA SUD OSLOBODITI / Sin, ujedno i odvjetnik Branimira Glavaša: 'Savjetovao sam mu da ode u BiH. On je to rezolutno odbio'

'Mi danas tijekom obrazloženja nismo čuli niti jednu jedinu riječ o svim dokazima koji su izvedeni u ovom postupku. Mislim ponajprije na nove dokaze koji ukazuju na to da Branimir Glavaš s tim zločinima nema apsolutno ništa', kazao je Filip Glavaš

27.10.2023.
20:57
VOYO logo

Premda svi oni kojima se izrekne kazna pet ili više godina zatvora automatski idu u istražni zatvor, to se u slučaju Branimira Glavaša nije dogodilo. Naime, sudac se pozvao na odluku Ustavnog suda iz 2015., koja kaže da bi Branimir Glavaš u tom slučaju bio u diskriminatornom položaju u odnosu na ostale optuženike.

"Ovo je stvarno bio presedan jer nikad se nije dogodila situacija da je netko dobio više od 5 godina zatvora, a da nije završio u istražnom zatvoru", kazala je reporterka RTL-a Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reakcija Filipa Glavaša

"Mene u ovom postupku ništa više ne može iznenaditi pa me ne bi iznenadila mogućnost da Branimir Glavaš za par dana završi u istražnom zatvoru. Ja sam bio duboko uvjeren da ćemo danas doći na presudu i čuti oslobađajuću presudu, ali Vijeće je nažalost i izreklo osuđujuću presudu i neugodno iznenadilo odlukom koja je protivna svim činjenicama utvrđenim u postupku i protivno svim dokazima u ovom ponovljenom postupku", kazao je Filip Glavaš, sin i odvjetnik Branimira Glavaša te dodao da je njegov otac trenutno u Zagrebu te planira ići u Osijek, ali ne i preko granice u Bosnu i Hercegovinu, što mu je sin i odvjetnik sugerirao.

Image
PRAVDA JE SPORA... /

Hrvatsko pravosuđe je toliko sporo da je Glavašev sin, rođen 1991. kad su počinjeni zločini, dosad uspio postati odvjenik

Image
PRAVDA JE SPORA... /

Hrvatsko pravosuđe je toliko sporo da je Glavašev sin, rođen 1991. kad su počinjeni zločini, dosad uspio postati odvjenik

"Ja kao njegov branitelj mu nisam mogao pružiti garanciju da će u slučaju eventualne osuđujuće presude moći neometano napustiti zgradu ovoga suda. Iz jednostavnog razloga što mi ni jedan od mojih sugovornika nije mogao potvrditi hoće li on u slučaju osuđujuće presude biti obvezan ići u istražni zatvor ili ne. S obzirom na navedeno ja sam mu, opreza radi, sugerirao da ode u BiH jer sam, iako sam bio uvjeren da ćemo doći do oslobađajuće presude, ipak imao zrno sumnje da bi se moglo dogoditi ono što se dogodilo", kazao je Filip Glavaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je to rezolutno odbio zato što je bio duboko uvjeren da će danas čuti oslobađajuću presudu kao što je i sada uvjeren da je nevin", kazao je mlađi Glavaš.

'Igrokaz i farsa'

Odvjetnik ističe da je šokiran presudim i smatra da su tijekom ponovljenog postupka utvrđene okolnosti i odnijeti dokazi koji su mu trebali dokazati da ono za što se njegov otac tereti nije utemeljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Vozaču (22) određen istražni zatvor. Njegov odvjetnik kaže: 'Jako je potresen zbog cijele situacije, dolazi iz obitelji u kojoj je financijska situacija jako teška'

"Iz današnjeg obrazloženja predsjednika vijeća proizlazi da je isti od riječi do riječi prepisao raniju ukinutu presudu suca Horvatovića, današnjeg predsjednika Visokog kaznenog suda, i očito je da je ovaj ponovljeni postupak bio samo jedna vrsta igrokaza i farse, a da je presuda donesena prije samog početka ovog postupka", kazao je Filip Glavaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To mi jednostavno ne ide u glavu zato što mi danas tijekom obrazloženja nismo čuli niti jednu jedinu riječ o svim dokazima koji su izvedeni u ovom postupku. Mislim ponajprije na nove dokaze koji ukazuju na to da Branimir Glavaš s tim zločinima nema apsolutno ništa", zaključio je Filip Glavaš.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo