ŠIMUN JE VESELA BEBA KOJA ZASLUŽUJE SVE ŠTO MU ŽIVOT MOŽE DATI: / Pomozimo mu da ode po svoje 'nove nogice'

Image
Foto: izvor: Facebook

Troškove operacije jednoipolgodišnjeg Šimuna Stojanovića iz Županje u Miamiju na Floridi snosit će HZZO,

4.5.2019.
17:36
izvor: Facebook
VOYO logo

Jednoipolgodišnji Šimun Stojanović iz Županje rođen je s brojnim malformacijama zbog kojih nije mogao prohodati poput svojih vršnjaka. Praktički od rođenja dječak je na liječenju u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu, a sada se ukazala mogućnost odlaska na operaciju u Miami na Floridi u SAD-u. Troškove operacije snosit će HZZO, ali Šimunovi roditelji trebat će sami snositi troškove šestomjesečnog boravka u SAD. S malenim Šimunom ići će njegova majka.

Roditelji koji imaju još dvojicu sinova financijski su već iscrpljeni troškovima dosadašnjeg dječakovog liječenja pa su putem Facebooka pozvali ljude dobre volje da im pomognu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pomozite nam da naše dijete konačno prohoda'

"Dragi prijatelji, poznanici, rodbino, svi ljudi dobrog srca! Ovo je Šimun, naše treće djete, naše ČUDO... Šimun je rođen sa brojnim malformacijama koje ga spriječavaju unatoč velikoj borbi i želji da stane na svoje nogice. Priliku za liječenjem smo dobili u jednoj američkoj bolnici na Floridi, Miami(West Palm Beach) gdje bi dr.Paley uz asistenciju drugih liječnika operirao Šimuna. Do njegove 2. godine najkasnije moramo krenuti sa operacijom. Ovim putem vas sve molimo za pomoć, kroz borbu koja traje već godinu i 5 mjeseci financijski smo iscrpljeni. HZZO je donio pozitivno rješenje glede operacije, ali Šimunov oporavak bi trajao oko pola godine, a mi bismo to vrijeme trebali pokriti sve troškove života u Americi, što je nama trenutno nedostižno uz sve odlaske na preglede iz Županje u Zagreb, uz medicinske potrepštine koje sami financiramo, uz dvoje druge djece... Pomozite nam da odemo sa Šimunom po njegove "nove nogice", pomozite nam da naše dijete konačno prohoda...

Unaprijed vam svima hvala što ste dio naše borbe ❤️ i molimo vas ako i ne možete financijski pomoci da podijelite naš post, a Šimuna spomenete u svojim molitvama...", napisala je dječakova majka Martina Stojanović u objavi na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Nakon šestomjesečne terapije trebao bi prohodati

Ona je za Index izjavila kako se početkom idućeg tjedna očekuje točan termin za Šimunovu operaciju. Pojasnila je kako je maleni rođen s dupliciranim femurom, nema jedno koljeno, nedostaje mu dio kralježnice i 25 kostiju te ima nerazvijeni kuk. Na desnom stopalu ima dva prsta, a na lijevom tri i jedan nerazvijeni. Uza sve to ima prekomjerno aktivan neurogeni mjehur te lijena crijeva, ali nema neuroloških problema i veselo je dijete. U Miamiju bi trebao biti podvrgnut operacijskom zahvatu koji uključuje rekonstrukciju desnog stopala, amputaciju lijeve noge u predjelu koljena te rekonstrukciju kuka, a nakon šestomjesečne terapije trebao bi prohodati - kazala je dječakova majka za Index.

Plan je da se Šimunov otac, Tomislav Stojanović, nakon operacije vrati u Hrvatsku, a majka bi ostala s malenim tijekom višemjesečnog oporavka. Majka kaže kako su saznali da u blizini bolnice postoji kuća neprofitne organizacije Quantum u kojoj su smješteni roditelji djece koja se nalaze u bolnici te da smještaj ondje košta 2000 dolara mjesečno, što je u SAD vrlo povoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon objavljenog apela za pomoć, Martina i Tomislav Stojanović prikupili su oko 200 000 kuna. Svi koji žele novčano pomoći roditeljima malenog Šimuna mogu to učiniti uplatom na račun:

IBAN: HR3624020063103590525 (otvoren u Erste banci na ime majke MARTINA STOJANOVIĆ, Županja)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opis plaćanja: Darovanje za zdravstvene potrebe - Šimun Stojanović

Za donacije iz inozemstva BIC/SWIFT je ESBCHR22

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo