OGLAS

protivnici pandemijskih mjera / Simpozij Domovinskog pokreta o koroni: 'Neviđena cenzura. Tijekom pandemije se nije mogla čuti druga strana'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tamo će, najavljuje Stephen Bartulica iz Domovinskog pokreta, razgovarati i o protokolu koji sprema WHO za buduće zdravstvene krize, u čemu vide opasnost da se ponove slične stvari jer su, tvrdi, bez sumnje prekršena ljudska prava

1.12.2023.
16:34
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Međunarodni simpozij "Hrvatska i svijet 2024. poslije pandemijske oluje" u organizaciji Domovinskog pokreta, u petak je u Saboru okupio inozemne paneliste, protivnike mjera protiv korone, na kojem će, tvrde, nakon tri i pol godine znanstvenog jednoumlja iznijeti provjerene činjenice.

Stephen Bartulica (Domovinski pokret) kazao je da se za vrijeme pandemije covid-19 događala neviđena cenzura, 'nije se mogla čuti druga strana i bilo je mnogo zloupotrebe onih koji su imali interes širiti strah i paniku među ljudima i oni trebaju odgovarati'. Najnovija vijest je da država Texas u Americi podiže optužnicu protiv Pfizera, izvijestio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smeta me što je hrvatska Vlada naručila za svaku odraslu osobu i dijete pet doza cjepiva, u visini 200 milijuna eura, uzaludno. Još nisam upoznao roditelja koji žali što nije cijepio svoje dijete tijekom pandemije i netko treba odgovarati što je potrošeno 200 milijuna eura poreznih obveznika", ocijenio je.

Image
ordinacije pune /

Sve više oboljelih od korone, prijeti gripa, ali i hripavac: Na Covid pozitivna svaka peta testirana osoba

Image
ordinacije pune /

Sve više oboljelih od korone, prijeti gripa, ali i hripavac: Na Covid pozitivna svaka peta testirana osoba

Na simpoziju ćemo, najavio je, razgovarati i o protokolu koji sprema WHO za buduće zdravstvene krize, u čemu vidimo opasnost da se ponove slične stvari jer su, tvrdi, bez sumnje prekršena ljudska prava. "Ljudi koji su odlučili ne cijepiti se bili su šikanirani i diskriminirani tako da je u Hrvatskoj izgubljeno veliko povjerenje u struku i tu štetu treba ispraviti, za što je potrebna prava rasprava, a Sabor je primjereno i dostojno mjesto za nju", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je organizirao skup, Bartulica ga je samo otvorio i za pola sata napustio simpozij, uz objašnjenje da mora na put u inozemstvo.

Liječnik i član Predsjedništva Domovinskog pokreta Damir Biloglav istaknuo je da su "poznati covid prvoborci Bernard Kaić i Ivo Ivić izjavili jutros, u vezi pojave hripavca, da je glavni i osnovni uzrok tomu što se djeca za vrijeme korone nisu družila, bili u samoizolaciji i nosili maske".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti ljudi, naglasio je, 'koji su inzistirali na tim mjerama, koji su nas ucjenjivali, prozivali, grdili najgorim riječima i nas koji smo imali hrabrosti nešto reći u vezi tih mjera upućivali na časne sudove Komore liječnika, pri čemu postupak protiv mene još uvijek traje, danas se posipaju pepelom'.

Priznali su da to što su radili je, ne samo da nije bilo korisno, nego je bilo izrazito štetno. To znači da je za vrijeme covid krize počinjeno puno grešaka, vjerojatno je bilo i nekih dobrih poteza, a sada je vrijeme da raspravimo što smo činili dobro, u čemu smo griješili, ne zato da nekome skidamo glave nego da izvučemo pouke jer nam nitko ne jamči da se sutra nećemo naći u nekoj sličnoj situaciji, naveo je Biloglav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lindley: Vrijeme je da Hrvatska kaže 'ne' WHO-u

Liječnica Katarina Lindley založila se da Hrvatska ostane suverena država i neovisna od svih pitanja koja se tiču Svjetske zdravstvene organizacije, a Hrvatski sabor, smatra, ne bi smio dopustiti Europskoj uniji da pregovara o uvjetima međunarodnih ugovora koji će utjecati na građane Hrvatske. Vrijeme je da Hrvatska kaže 'ne' WHO-u, poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrija Klarić, vlasnik teretane koji je organizirao prosvjede antivaksera i koji predsjeda simpozijem, ustvrdio je da javnost konačno treba čuti ono što je znanost, što je istraženo, a ne propagandu. Nakon tri i pol godine znanstvenog jednoumlja konačno možemo čuti istražene i provjerene činjenice, istaknuo je.

Na simpoziju sudjeluju domaći i inozemni znanstvenici, liječnici i odvjetnici, od Švicarske do SAD-a, koji su u javnosti istupali protiv mjera tijekom pandemije covid-19. Iako su bili pozvani nije se pojavio nitko iz nadležnih državnih institucija, a od saborskih zastupnika na skupu su viđeni Nino Raspudić (Most) i Željko Lenart (HSS). Uoči skupa sudionike je došao pozdraviti i potpredsjednik Sabora HDZ-ov Željko Reiner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom pandemije u Hrvatskoj je od covida umrlo oko 18 tisuća ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO: Iako bukti epidemija i vraćaju se drive-in punktovi - Hripavac nije nova korona i liječi se antibioticima

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo

Telegram

Telegram

Image

Čačić razmontirao Plenkovića koji posvuda vidi radikalnu ljevicu: 'Pa ti si bio debelo u komunističkom gnijezdu'