(Universal) / SIMPLE MINDS - Graffiti Soul

Image

Dogodilo se nemoguće - nakon četvrt stoljeća dobili smo dobru ploču Simple Mindsa.

20.6.2009.
17:56
VOYO logo

Zadnji put kad su Simple Minds imali dobar album svijet je bio podijeljen "željeznom zavjesom", ultimativni kuleri bili su Duran Duran, a rock se spremao na potpuno izumiranje.

Dvadeset pet godina kasnije, indie bendovi prodaju milijune ploča, alter-rock slušaju i biznismeni, a stari Škoti konačno su  se vratili u formu. Nije u pitanju neka velika mudrost - ovog puta su uspješno krali od sebe samih te iskopirali najbolje iz slavnijih dana - nevjerojatan vokal, nepogrešiv osjećaj za melodiju koja vam danima ne izlazi iz glave  i riffove naizgled veće od života.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovna referenca "duše od grafita" bio je ključni album Mindsa "New Gold Dream" i na uspješnice s njega direktno se naslanjaju novi ubodi poput "Moscow Undergroud", "Rockets" i "Stars Will Lead the Way".

Pred kraj im je malo ponestalo inspiracije, ali su na vrijeme povikali "Gasi glazbu!", završili album za 40-ak minuta i sveli promašaje na "Shadows & Light" i sasvim nepotreban cover Neila Younga ("Keep On Rockin' in the Free World"): 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo