'BIT ĆU PAŽLJIVIJI' / Plenkovićevu ministru sud smanjio novčanu kaznu zbog prebrze vožnje: Inače, 'teška noga' na gasu mu nije bila prvi put

Image
Foto: Nikola Cutuk/Pixsell

Inače pazi na brzinu, napomenuo je ministar Erlić, pa rekao da su takvi slučajevi iznimka te da će u budućnosti biti pažljiviji i da će poštivati ograničenje

14.8.2023.
12:51
Nikola Cutuk/Pixsell
VOYO logo

U siječnju prošle godine ministar u Vladi Andreja Plenkovića Šime Erlić uhvaćen je zbog prebrze vožnje, a ovih dana dostavljena mu je presuda Općinskog suda u Zadru. Iako tada nije bio ministar, svejedno je bio na visokoj poziciji kao državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, piše Ana Raić za N1.

To ga, svejedno, nije spriječilo da vozi preko ograničenja, a kako je doznala novinarka, to mu, nije bilo prvi put. Iako je ograničenje na toj cesti bilo 50 klometara na sat, Erlić je 13. siječnja kroz Ulicu 84. gardijske brigade u Zadru projurio brzinom 95 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznao da je kriv

Kada mu se obračunalo 10 posto sigurnosne razlike, prometna policija podnijela je prekršajni nalog prema kojemu je ministar vozio brzinom za 35 kilometara na sat većom od ograničene. Iako je bio svejstan da je vozio prebrzo, svejedno je podnio prigovor tako da je slučaj završio na Općinskom sudu u Zadru. U međuvremenu, Erlić je postao ministar, a sudu je sve priznao.

Image
SUTRA JE VELIKA GOSPA /

Trebate u šoping na blagdan? Pogledajte koje će trgovine i trgovački centri raditi

Image
SUTRA JE VELIKA GOSPA /

Trebate u šoping na blagdan? Pogledajte koje će trgovine i trgovački centri raditi

"Priznajem da sam napravio prekršaj za koji me ste tereti, ali molim da mi se uzme u obzir da u poslovne svrhe svaki tjedan putujem na relaciji Zadar-Zagreb kao i po ostalim dijelovima Hrvatske”, kazao je Erlić. Inače pazi na brzinu, napomenuo je, pa rekao da su takvi slučajevi iznimka te da će u budućnosti biti pažljiviji i da će poštivati ograničenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ovaj prekršaj novčana kazna, inače, iznosi od 390 do 920 eura prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Kako je već osuđivan za ovakve prekršaje, ministar Erlić "zaradio" je novčanu kaznu od 201 eura. Naime, sud je odlučio da će mu smanjiti kaznu jer je priznao prekršaj. Riječ je o pravomoćnoj presudi, a Erlić osim novčane kazne mora podmiriti i sudske troškove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo