SIGURNA RADNA MJESTA ZAMIJENILI OTOKOM: / 'Puno se radi, ali se ne vraćam jer imam veće mogućnosti'

Image
Foto: Facebook

Iako su u Hrvatskoj imali osigurane poslove, ono što su zarađivali bračnom paru iz Požege nije omogućavalo ispunjavanje svih životnih želja, među kojima i one da ne budu podstanari.

23.7.2016.
10:30
Facebook
VOYO logo

Marija Toman (32) iz Požege i njen suprug Nino prije godinu i pol odselili su u London, piše 034portal. Napustili su svoj aradna mjesta i okrenuli novu stranicu. Marija tvrdi kako su to učinili zbog "boljeg sutra".

"Naš budžet je bio zadovoljavajući u smislu ako ne bi ništa ostvarivali, to jest napredovali i omogućili si vlastito stambeno pitanje. Bili smo podstanari, imali smo osrednji auto, na more smo odlazili u prosjeku svake dvije godine. Kod nas za godišnji odmor moraš štedjeti tokom cijele godine. Tako smo napustili svoja radna mjesta i krenuli u 'životnu borbu'", ispričala je Marija koja danas radi u jednoj sveučilišnoj bolnici u glavnom gradu na Otoku te još uvijek čeka registraciju struke. Istovremeno, njen suprug radi u privatnoj klinici kao fizioterapeut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su stigli, priča, doživjeli su veliku "multikulturalnu injekciju", no brzo su se navikli na sve pa tako i na jako brz tempo života. Pritom, ističe, ondje ima mnogo mogućnosti i opcija za svakog pojedinca.

Čelični živci i želja za pustolovinom

"U Londonu se dosta radi, puno vremena se potroši na putovanje do posla. Većinom ljudi putuju i do sat vremena ovisi u kojem dijelu Londona žive, a u kojem rade. U Požegi mi je do posla trebalo svega pet minuta autom, dok mi ovdje treba sat vremena i promijenim tri različita prijevozna sredstva", kaže Marija koja inače radi 12-satne radne smjene. Kad ima vremena odmara se uz film i odlazi u prirodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatsku se ne planira vraćati.

"Tu još uvijek imamo puno većih mogućnosti za neke dugoročne planove među kojima je i štednja. Želimo si omogućiti putovanja svijetom", kaže dodajući kako oni koji namjeravaju ići njenim stopama moraju imati čelične živce i želju za pustolovinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JOŠ JEDNA PRIČA HRVATA KOJI JE ODSELIO U IRSKU: /

'Početak je bio težak, ali sada zarađujem 2100 eura'

Image
JOŠ JEDNA PRIČA HRVATA KOJI JE ODSELIO U IRSKU: /

'Početak je bio težak, ali sada zarađujem 2100 eura'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo