„Siguran sam da neki ljudi iz Vlade treba da idu“

Vučić najavio prve četiri smene zbog "afere aflatoksin"

4.3.2013.
19:32
VOYO logo

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da će Srpska napredna stranka, čiji je predsednik, 15. marta oceniti rad svojih ministara i da će on, nakon toga, premijeru Dačiću predložiti rekonstrukciju Vlade.

- Siguran sam da nismo zadovoljni nekim članovima Vlade i da neke ljude trebamo da promenimo - rekao je Vučić za RTS, a prenosi B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je, za početak, najavio smenu četiri osobe zbog "afere aflatoksin" - direktor Uprave za zaštitu bilja, direktor Upave za veterinu, načelnik Odseka za zdravlje i biljni karantin Uprave za zaštitu bilja i načelnik Odeljenja fitosanitarne inspekcije za bezbednost hrane Uprave za zaštitu bilja.

Prvi potpredsednik Vlade je dodao da će tražiti vraćanje nivoa aflatoksina na 0,05.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje da li je mleko u Srbiji zdravo, Vučić je izjavio da je sve ono što građani kupe u prodavnicama zdravo i ispravno.

Najavio je i da će o eventualnoj odgovornosti minsitra poljoprivrede Gorana Kneževića odlučivati stranka i ponudio da je i sam spreman da se govori o njegovoj ličnoj odgovornosti. Dodao je da nije korektno ocenjivati Kneževićev rad dok ne bude ocenjivan rad svih ostalih ministara u Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić je dodao da je ministar Knežević bio korektan i da je ponudio ostavku, ali kaže da smatra da Knežević ne snosi subjektivnu odgovornost.

Naglasio je da on i njegova SNS ne beže od izbora, ali da je trenutno najvažniji posao da Srbija dobije datum za početak pristupnih pregovora sa EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Onog trenutka kada dobijemo datum, posle toga možemo da govorimo o čemu god hoćete i o izborima. Mi se nismo rodiili u foteljama ili džipovima i spremni smo da kad god neko izrazi sumnju u naš legitimitet da možemo da idemo na izbore - kad god, gde god - izjavio je Vučić dodavši da je prva varijanta rekonstrukcija Vlade, a druga da se ide na izbore.

Osvrćući se na aferu Šarić, Vučić je naveo da je poptuna besmislica da su se predstavnici vlasti dogovorili da niko neće odgovarati u vezi sa tim slučajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo