inspekcija u tijeku / Šibenski bazen zatvoren zbog neobične zaraze: deseci ljudi razboljeli se nakon udisanja čudne prašine koja je prekrila tribine

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Bazen je do daljnjeg zatvoren za korištenje, a epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo obavijestili su nadležnu sanitarnu inspekciju

15.2.2017.
16:52
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Više korisnika šibenskog bazena u Crnici u ponedjeljak je zatražilo liječničku pomoć zbog kihanja, osipa i svraba, sve do kašlja i proljeva, piše Šibenski portal. 

Bazen je do daljnjeg zatvoren za korištenje, a epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo obavijestili su nadležnu sanitarnu inspekciju, a na teren je izašla i policija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi nismo uzorkovali prašinu sa bazena jer ne uzorkujemo nešto što ne možemo analizirati, već smo jučer obavijestili nadležnu sanitarnu inspekciju, a kod nas se provodi mikrobiološka analiza vode iz bazena", rekao je doktor Željko Huljev, dežurni epidemiolog županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Šibenska policija u 11 sati je dobila dojavu kako se u zatvorenom bazenu u Crnici dogodilo nešto zbog čega su bazen i tribine prekriveni slojem prašine, a nekoliko djece dobilo je osip i popratni svrab.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši su djelatnici nakon dojave izišli na teren i odmah obavijestili sanitarnu inspekciju i Zavod za javno zdravstvo. Policijski očevid još traje i nema podataka s kojima bi za sada mogli izlaziti u javnost", rekla je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske. 

Kako neslužbeno saznaje Šibenski portal, sumnja se kako je prašina, koja je u ponedjeljak zasula zatvoreni bazen, vjerojatno rezultat raspadanja filtera u klimatizacijskom sustavu u kojem su pronađeni tragovi istog praha za koji se još ne zna sastav i kakve posljedice može ostaviti na zdravlje ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi smo se nečim otrovali, a do danas nema nikakvog odgovora na naša pitanja što smo to udahnuli. Mene od suhog kašlja bole pluća, imao sam i proljev, a jedino što čujem je da je bazen, zbog tehničkih problema, do daljnjega zatvoren", rekao je jedan od posjetioca bazena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo