SEZONAC IZ SRBIJE KONOBARIT ĆE NA JADRANU: /

'Uvjeti rada tri puta su bolji nego u Beogradu, žao mi je što prije nisam otišao'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Sezonci se polako spremaju za 'pokret', a jedan od njih je i 30-godišnji Beograđanin Marko Radović koji će sezonu odraditi konobareći u Rovinju

18.5.2021.
13:52
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Bliži se početak ljetne sezone na Jadranu, a cijepljeni turisti nadaju se opuštenijem ljetu praćenom blažim epidemiološkim mjerama.

To pak znači da se i sezonci polako spremaju za "pokret", a jedan od njih je i 30-godišnji Beograđanin Marko Radović. On će sezonu odraditi konobareći u Rovinju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plaće na hrvatskom primorju su veće i tri puta nego u Beogradu. Prije dvije godine sam bio tamo i mogu reći da mi je žao što nisam ranije otišao. Ugostiteljstvom se bavim već 10 godina, prvi put sam išao u inozemstvo prije dvije godine. Nažalost prošle godine nisam uspio zbog koronavirusa, ali ove idem i iskreno se radujem tome. Radim još par dana, pa odlazim 20. svibnja. Mogao sam i ranije otići, ali bih bio sam tamo", ispričao je Marko za Nova.rs.

'MOŽEMO BITI ZADOVOLJNI, OVO JE POZITIVAN TREND': Direktor HTZ-a o proteklom vikendu, otkrio koliko turista je posjetilo Hrvatsku

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'MOŽEMO BITI ZADOVOLJNI, OVO JE POZITIVAN TREND': /

Direktor HTZ-a o proteklom vikendu, otkrio koliko turista je posjetilo Hrvatsku

Image
'MOŽEMO BITI ZADOVOLJNI, OVO JE POZITIVAN TREND': /

Direktor HTZ-a o proteklom vikendu, otkrio koliko turista je posjetilo Hrvatsku

'Uvjeti rada u Hrvatskoj bolji su tri puta nego u Beogradu'

Beograđanin ističe da će raditi u jednom tek otvorenom baru gdje se ne poslužuje hrana, nego samo piće.

Image

Konobari u ugostiteljskim objektima na moru 07.07.2018., Opatija - Konobar u ugostiteljskom objektu na moru.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

"Uvjeti su isti kao prije dvije godine, a malo sam odlagao svoj odlazak u Rovinj. Vlasnik ne očekuje idealnu sezonu, ali ja očekujem da će biti odlično. Ima puno stranaca iz Australije, SAD i nekih europskih zemalja", govori konobar Marko.

Upitan jesu li bolji uvjeti rada u Hrvatskoj ili u Beogradu, Marko ističe da su iznimno bolji u Hrvatskoj. "Sezona se radi bez slobodnog dana, jer kafići imaju samo terasu i kada je lijepo vrijeme stalno se radi. Slobodan dan imaš kada padne kiša, ali više novca dobivate. Uvjeti su sigurno bolji dva ili tri puta u odnosu na Beograd. Primjera radi, za plaću u Rovinju uzmete kao u Beogradu za plaću plus bakšiš. Treba uzeti u obzir da se tamo radi svaki dan, ali poticaj je i više nego dobar", veli 30-godišnjak za Nova.rs.

'Žao mi je što nisam ranije otišao'

"Imam još jednog prijatelja koji će ići sa mnom. Što se tiče ostalih ljudi, nemam precizne podatke, ali mislim da ljudi sve učestalije idu. Ja imam 30 godina i žao mi je što nisam ranije otišao. To nije samo zbog novca nego i zbog upoznavanja različitih kultura i života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Rovinj dolaze ljudi sa svih strana. Ove godine ne znam koliko će ljudi biti zbog virusa, ali prethodne godine na primjer ja sam u Rovinju znao 20 ljudi koji su došli iz Beograda. Ove godine možda bude manje, ali svakako ja se radujem odlasku", ispričao je Marko za portal Nova.rs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo