KREŠIMIR SEVER: / "Orešković neće biti u potpunosti neovisan"

Image
Foto: Borna Filić / PIXSELL

Gospodarstvenik Ivan Miloloža od ranije poznaje Tihomira Oreškovića te je u HRT-ovoj emisiji Hrvatska uživo iznio svoje viđenje njegove uloge kao mandatara.

29.12.2015.
18:47
Borna Filić / PIXSELL
VOYO logo

"Orešković je radio u velikoj kompaniji koja je priznata u svijetu, ako je valjao i vrijedio njima, vrijedi i nama, vjerujte mi", kazao je Miloloža.

On vjeruje da je koalicija sastavljena u dobroj vjeri i interesu građana te da nitko neće izazivati probleme. Nedostatak političko iskustva kod Oreškovića ne smatra velikim nedostatkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan hoće li on biti ministar gospodarstva, odgovorio je da ga takvo nešto nitko nije pitao. Podržava Oreškovićevu izjavu da treba razgovarati sa svjetskim investitorima i fondovima.

Image
OREŠKOVIĆ POD POVEĆALOM: /

Kako Nijemci i Austrijanci vide našeg mandatara

Image
OREŠKOVIĆ POD POVEĆALOM: /

Kako Nijemci i Austrijanci vide našeg mandatara

Sever: Orešković neće biti neovisan u provođenju politike

Ni Krešimiru Severu, predsjedniku Nezavisnih hrvatskih sindikata, ne smeta manjak političko iskustva kod Oreškovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo cijeli niz predsjednika vlade koji su dolazili iz političkog okruženja, a Hrvatska je toliko nisko potonula", objasnio je Sever i dodao da sugovornike treba i u Karamarku i Petrovu.

Sever je kazao i kako je sasvim jasno da Orešković "neće biti u potpunosti neovisan u provođenju politike" nego će "provoditi politiku onih koji su ga angažirali".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oprez kod sindikalista

Sindikati su, kaže, oprezni s obzirom na prijašnje najave o bolnim rezovima u javnom sektoru, privatizaciji zdravstvenog sustava, "cijelom nizu reformi od kojih građanima nije bilo bolje, ma gdje se one događale".

Sever je rekao i kako se Orešković obvezao da će na razgovor pozvati i sindikate i poslodavce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba ga stoga držati za riječ i vršiti pritisak na održavanje socijalnog dijaloga", rekao je Sever u emisiji "Hrvatska uživo" i dodao da, ako se Orešković opredijeli za rezove koji su bolne za građane, neće imati potporu sindikata.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo