užas u dubravi / Sestre koje su pokrale pacijente dobile otkaz! Sin pacijenta koji je razotkrio cijelu aferu za RTL: 'Nezamislivo mi je to...'

Zajedno su teško bolesne pacijente oštetile za nešto manje od 40 000 kuna. Podizale su gotovinu, prodavale zlato umirućih i kupovale čizme karticama pacijenta...

25.3.2021.
19:08
VOYO logo

Nakon što joj je od covida preminuo suprug, gospođi Jadranki jedina je utjeha sin i spoznaja da se izborio za pravdu preminulog oca. Bio bi na njega, kaže, silno ponosan. 

"Ja i dan danas, velim vam, očekujem da se on pojavi na vratima i da dođe i da mi kaže: ljubavi moja, ja sam ti došo. To nitko nije mogo vjerovati da se mi, nakon 40 godina zajedničkog života, toliko poštujemo i volimo", govori Jadranka Mrđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo ona prva je posumnjala da je netko iz bolnice skidao novac s kartice dok se njezin suprug na respiratoru borio za život. Sin Goran sa pričom je izišao u javnost, a policija je umjesto jedne uhitila dvije kradljivice. Zajedno su teško bolesne pacijente oštetile za nešto manje od 40 000 kuna. Podizale su gotovinu, prodavale zlato umirućih i kupovale čizme karticama pacijenta. 

"Takve osobe ne mogu radit na takvom mjestu. Ta osoba je bez srca. Ako ide ukrasti čovjeku koji se bori za život. Ukrasti novčanik bez imalo samilosti. Bez imalo ičega što može biti ljudsko", kaže nam Jadranka Mrđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'Šokirani smo' /

Bolničarka i sestra krale od pacijenata na respiratorima! Ravnatelj KB Dubrava za RTL Direkt: 'Dobile su izvanredni otkaz'

Image
'Šokirani smo' /

Bolničarka i sestra krale od pacijenata na respiratorima! Ravnatelj KB Dubrava za RTL Direkt: 'Dobile su izvanredni otkaz'

Jednako, čini se, misle i u bolnici pa su obje jučer dobile otkaz. 

"Mislim da je to najmanje što se iz bolnice moglo poduzet, a za ovo mislim da je to za najstrožu kaznu. Imate li povjerenja u bolnički sustav? Ne, ne. Ja radim kao njegovatelj inače u starijim i nemoćnima i općenito nakon ovog svega, jednostavno nemam. Nemam. Takve krađe. Imam doticaj s ljudima takvima, starijima i bolesnima i sve i nezamislivo mi je to", kaže Goran Mrđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz komore kažu da će protiv medicinske sestre pokrenuti postupak pred njihovim sudom. No, moguće je da se i medicinska sestra i bolničarka, već za mjesec dana ponovno zaposle. jer mnoge ustanove ne traže potvrdu komore da se protiv sestre ne vodi postupak. 

"Ta medicinska sestra za koju se navodi da je počinila to teško kazneno djelo još uvijek ima važeće odobrenje. Na kraju, sud komore koji ima svoje ovlasti donijeti svoju sankciju da li je to, ne mogu prejudicirati koja će biti sankcija", jasno će predsjednik Komore medicinskih sestara i tehničara Mario Gazić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A to može biti ukor, javni ukor, oduzimanje licence na mjesec dana ili trajno. 

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo