ŠESTEROČLANA OBITELJ PROVELA NOĆ U AUTU: / 'Kuhinja je pala i za centimetar promašila najmlađe dijete'

Image
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL/ilustracija

Šesteročlana obitelj iz Brnjeuške u Općini Glina ostala je bez svog doma, kao i brojne obitelji u potresom pogođenim područjima.

1.1.2021.
22:36
Bruno Fantulin/PIXSELL/ilustracija
VOYO logo

Šesteročlana obitelj Duška Ćupovića iz Brnjeuške u općini Glina u trenutku je ostala bez svog doma. Supruga i četvero djece, najmlađem je šest mjeseci, a najstarijem pet godina, proveli su noć u autu, a ja na ovoj stolici, vani pokraj njih", rekao je Duško Ćupović iz Brnjeuške u općini Glina za Jutarnji list.

Obiteljska kuća nesigurna je za život

Drvena tradicionalna kuća, u kojoj ova mlada obitelj živi, iznutra je popucala i nesigurna je za život. Do raštrkanog naselja Brnjeuška, kilometar udaljenog od posljednjih ruševina u Majskim Poljanama, dolazi se blatnjavim, izlokanim šumskim putem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je zatreslo, odlomio se komad zida i srušio pokraj sinčića. Krhotine su ga zasule, ali, srećom, nije ozlijeđen. Kuhinja je pala i za centimetar promašila najmlađe dijete. Srećom, supruga je bila pribrana. Ja sam bio u radionici, tu uz kuću, dojurio sam i iznijeli smo ih van", prisjeća se Duško. "Prestrašeni smo, kuću ne možemo koristiti. Unutra je sve popucalo".

Kako navodi Jutarnji, kroz automobilska stakla crvenog starog Opela ljubopitljivo promatraju tri para dječjih očiju, djevojčica na suvozačkom mjestu se smiješila reporterima, a četvrto, najmlađe dijete, spavalo je na stražnjem sjedalu u majčinu naručju. Dušku je tek 28 godina, ovih dana bio mu je i rođendan. "I nije mi baš neki", dodaje ispod glasa, "ali dobro je, živi smo". Vatrogasci su im donijeli pomoć, deke i hranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćupovići su među rijetkim mladim obiteljima u banijskim selima. Drvenu je kuću naslijedio od djeda, a posla nema. Obitelj prehranjuje kao nadničar.

Image
PRIKUPLJENO 36 MILIJUNA KUNA DONACIJA: /

Predsjednik HCK-a Markt: 'Radimo, ogroman posao je u pitanju'

Image
PRIKUPLJENO 36 MILIJUNA KUNA DONACIJA: /

Predsjednik HCK-a Markt: 'Radimo, ogroman posao je u pitanju'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo