FILMSKA AKCIJA / Šest žena preživjelo pakao u hladnjači kamiona! Vozile su se tako 10 sati, a spasio ih je novinar: 'Ne možemo disati'

Image
Foto: Profimedia

Novinar im je govorio da ostanu mirne, ali i da izbjegavaju razgovor kako bi uštedjele zrak. Ponavljao im je da je policija na putu

29.9.2023.
11:34
Profimedia
VOYO logo

U nadi da će uspjeti stići do Velike Britanije ili Irske, šest žena provelo je više od 10 sati u kamionu - u skučenom prostoru, okružene kutijama banana. Riječ je o četiri vijetnamske državljanke i dvije iz Iraka koje su u jednom trenutku shvatile da kamion ide u suprotnom smjeru pa počele paničariti. Temperatura je padala jer je hladnjača radila, a jedna žena uspjela je kontaktirati novinara BBC-ja u Londonu.

Kako bi dokazala da govori istinu, žena je novinaru poslala snimke na kojemu se vidi prostor pretrpan kutijama u kojem su one imale tek nekoliko desetaka centimetara prostora na kojem su mogle sjediti. U jednom snimku čuje se žena koja govori: "ne mogu disati". Žena je novinaru uspjela podijeliti lokaciju koju je mogao pratiti uživo tako da je dobio sve potrebne informacije - kamion je bio na autocesti E15 u blizini Dracéa, sjeverno od Lyona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PODLEGAO TEŠKIM OZLJEDAMA /

Muškarac koji je aktivirao bombu preminuo u bolnici: 'Ležao je na podu, nitko mu se nije usudio prići'

Image
PODLEGAO TEŠKIM OZLJEDAMA /

Muškarac koji je aktivirao bombu preminuo u bolnici: 'Ležao je na podu, nitko mu se nije usudio prići'

Novinar je tada krenuo u akciju. Kontaktirao je kolege u Francuskoj koji su onda obavijestili tamošnje policijske postaje. U jednom trenutku dijeljenje lokacije se prekinulo, no žena je i dalje nastavila slati SMS poruke u kojima je pisalo da je klima uređaj isključen, a žalila se i da imaju problema s disanjem.

Novinar je pokušavao umiriti žene jer se bojao da neće moći još dugo izdržati. Govorio im je da ostanu mirne, ali i da izbjegavaju razgovor kako bi uštedjele zrak. Ponavljao im je da je policija na putu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska policija ubrzo je uspjela presresti kamion. Vozača su uhitili zbog sumnje na krijumčarenje ljudi. Francuski tužitelj kazao je da je vozilo iz Litve, a da je vozač pod istragom. Među šest žena bila je i jedna maloljetnica.

POGLEDAJTE VIDEO: U BiH privedena dvojica migranata, kod jednog pronađen i pištolj. Jesu li povezani s pucnjavom na hrvatskoj granici? 'Ne možemo potvrditi, ali…'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo