Ogorčeni stanovnici Trnave / 'Šest mjeseci smo raskopani, ima nas na štakama i kolicima, više nam ni Čistoća ne želi doći'

Image
Foto: Vijesti.hr

U naselju Trnava u Dubravi, ulici gdje bi djeca trebala sretno odrastati, a stariji ne strahovati hoće li stići kući, od travnja ove godine odvijaju se prave drame

30.10.2018.
17:44
Vijesti.hr
VOYO logo

U ulici Meraška u naselju Trnava u Dubravi, ulici gdje bi djeca trebala sretno odrastati, a stariji ne strahovati hoće li sigurno stići kući, od travnja ove godine odvijaju se prave drame. "Krajnje je vrijeme da nešto poduzmemo", kažu nam stanovnici tog naselja. Naime, radovi u ulici Meraška s ciljem zamjene vodovodne cijevi, započeli su prije pola godine prilikom čega su radnici, tvrde stanovnici, razrovali kompletnu ulicu. Kažu, vrijeme koje su proveli radeći na ulici, broje u danima. 

"Šest mjeseci je prošlo, mi smo i dalje raskopani... U ulici nas je dvoje na štakama, susjed u invalidskim kolicima, bebe u kolicima... Zbog razrovanosti ni kamioni Čistoće nisu ulazili", požalila nam se stanovnica Meraške ulice (podaci poznati redakciji) koja i sama ima nogu u gipsu. Nema adrese na koju gospođa nije slala upite i apele kako bi se što prije riješio problem "razrovane" ulice. Pokušala je kontaktirati zastupnika Donje Dubrave, Milana Draženovića pa i samog Milana Bandića. Apele je, kaže, poslala i u različite Facebook grupe vezane uz Dubravu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr

IZVOR: (Čitateljica Vijesti.hr / Apeli nadležnim službama)

"Kad sam jučer išla s RTG snimanja, ulica je bila prepuna lokvi i lokvica pa sam štakom upala u rupu. Srećom sam se uspjela uhvatiti za plot. Tko zna što bih sve polomila", pita se gospođa koja je krajem rujna ove godine završila na operaciji noge zbog koje je i danas na štakama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila se već pomirila na "tihu borbu" za dovršenje ulice sa svim službama, no tada se dogodila kap koja je prelila čašu - taksist ju je odbio odvesti do kuće, bez obzira što je na štakama i teško se kreće. Sve zbog razrovane ulice.

Iste probleme dijele njezini susjedi koji se slažu da je situacija neizdrživa. "Svaka čast! Već je krajnje vrijeme da nešto poduzmemo. Prašina, blato u kući... Djeca su cijelo ljeto čekala s rolama i biciklima, a nigdje nikoga", potvrdila je jedna od susjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr

FOTO: (Čitateljica Vijesti.hr)

I drugi su se nadovezali na gospođin apel: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je sada stvarno više dosta da se jedna ulica toliko dugo radi (odnosno ne radi). Jer ovakvom brzinom rada (nerada) nije ni čudo što radovi traju više od šest mjeseci. A svaka kiša sve više i više, ono što je ostalo od ceste, propada i tone. Sve do jednom dok sve ne ode. Auti su počeli propadati u rupe dok stoje parkirani. A da ne govorimo o prašini, blatu, sputavanju djece da se slobodno kreću i igraju. Čekali su cijelo ljeto, ali nisu dočekali da uživaju u ljetu na ulici u kojoj se igraju već godinama", kazala je još jedna stanovnica Meraške. 

Image
Foto: Vijesti.hr

FOTO: (Čitateljica Vijesti.hr)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz ureda predsjednika Donje Dubrave kontaktirali su gospođu netom nakon što smo im i mi poslali upit. Kako nam prepričava, jedino konkretno što joj je gospodin Draženović mogao reći je bilo da će radovi biti gotovi koncem godine.

"Razgovarali smo 17 minuta u isti glas. Rekla sam mu da nisam zadovoljna odgovorom 'do kraja godine' pa mi je rekao da radi najbolje u gradu, a ne kao drugi 'koji samo packaju'. Nije mu bilo drago što sam dignula Grad i medije na noge te kazao da njemu ne trebaju ni glasači ni naše zadovoljstvo jer on krvari kao Isus na križu i najviše od svih radi", prepričala je njihov telefonski razgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na kraju me pozvao na čašu vode kad ulica bude gotova", smije se u nevjerici.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava, Milan Draženović komentirao je situaciju, a njegov odgovor prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. kao investitor su u travnju ove godine započeli s radovima na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda duž cijele Meraške ulice. Nakon dobivene suglasnosti od Javnog zdravstva za ispravnost pitke vode izvršena je primopredaja između Vodoopskrbe i odvodnje, Zagrebačkih cesta i Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava vezano uz sanaciju prijekopa, 24. listopada 2018. 

Vijeće Gradske četvrti Donja Dubrava se obavezalo da će zbog derutnosti prometnice uređenje cijele prometnice financirati iz svojih sredstava te je sukladnom navedenom Podružnica Zagrebačke ceste d.o.o. raspisala natječaj za izvoditelja radova za uređenje ulice. Stoga očekujemo da će se s uređenjem prometnice započeti tokom studenog, a završetak radova predviđen je do kraja godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominjemo da u Meraškoj ulici žive dva vijećnika Vijeća Mjesnog odbora Trnava, koji su upoznati s navedenom problematikom. Stoga, građani bi se trebali prvenstveno obratiti vijećnicima sa svoga područja stanovanja odnosno članovima kao i predsjedniku Vijeća Mjesnog odbora Trnava, a vezano za sva pitanja i problematiku sa svog područja. 

I na kraju napominjemo da je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava dostupan građanima 24 sata", stoji u njihovom odgovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit o stanju ulice, gospodin Draženović se ne slaže s tvrdnjama stanovnika da poplavljuje čim padne kiša i da je puna rupa. "Sve je poravnano i namješteno, nije istina da je ulica puna rupa", kazao nam je u telefonskom razgovoru. Ističe kako za ovaj konkretan problem nije odgovoran ni gradonačelnik Bandića, a niti izravno njegov s obzirom na to da u Meraškoj ulici žive dva vijećnika Vijeća Mjesnog odobora Trnava, a "koji su upoznati s problematikom".

Zaključno, prsti se i dalje upiru jedni u druge, a dok se nadležni ne dogovore tko je izravno odgovoran za ovakva stanja ulica, stariji građani će i dalje preskakati lokve i nadati se da će proći bez ozljeda, a prizor djece koja se igra na ulici - možemo zaboraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr

FOTO: (Čitateljica Vijesti.hr)

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo