Upola jeftinije / Selo u Srbiji prava šoping meka za Hrvate: Od lijekova preko cigareta do namirnica! Kupuje se sve

Image
Foto: Google maps

Šteku cigareta u Bogojevu platit ćete 80 kuna manje

9.6.2019.
17:45
Google maps
VOYO logo

Srpsko selo Bogojevo smješteno je svega nekoliko kilometara od hrvatske granice sa Srbijom, a u zadnje vrijeme postalo je vrlo popularno. Naime ovo malo selo prava je 
šoping meka za brojne Hrvate. 

Od namirnica do lijekova

Na graničnom prijelazu Erdut-Bogojevo se gotovo uvijek čeka, neovisno o danu ili vremenu, a u selu Bogojevu osječke, vukovarske i belomanastirske registracije svakodnevna su pojava. Čim uđete u ovo vojvođansko selo primjetit ćete da, za jedno mjesto od dvije tisuće stanovnika, ima neobično puno trgovina. Čak pet dućana s mješovitom robom, jedan veći supermarket, četiri ljekarne, optičar, benzinska pumpa, poljoprivredna ljekarna, željezarija i pekara te restoran koji je uvijek pun, piše DW.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U supermarketu mogu se naći brojni hrvatski proizvodi a plaćati možete, kao i svuda gotovinom ili karticom. Ali zbog provizije koju uzimaju mjenjačnice savjetuje se plaćanje karticama. 

Duplo manje cijene

Na policama će vas dočekati Kraševi proizvodi, Dukatove mliječne prerađevine, u zamrzivaču neizbježni Agrokorovi proizvodi a gotovo sve je barem malo a neki proizvodi i do upola jeftiniji nego u Lijepoj našoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šteku cigareta u Bogojevu platit ćete 80 kuna manje, no preko granice možete prenijeti samo jednu po osobi. Neki dođu u veliku nabavu za kućanstvo, a neki već profesionalno po robu, voće i povrće koju će onda prodavati puno skuplje na osječkim tržnicama. Jeftiniji su i sokovi, tjestenina, zamrznuto povrće, riža, ali i slatkiši posebno oni hrvatskih proizvođača. 

Mnogi, kad su već ovdje stanu i na ručak koji je također jeftiniji nego u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kupuju se i lijekovi, tablete protiv bolova, vitamini, kreme, ali i lijekovi koji se u Hrvatskoj mogu dobiti samo na recept, no doplata je veća od pune cijene u Srbiji. No, slijekovima treba bitioprezan jer carinici ne dozvoljavaju da se unose u Hrvatsku, piše DW.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo