'Seljaci traktorima idu na more'

'Ako oni koji se bogate na našoj muci mogu ići na more, zašto ne bi mogli i mi seljaci', upitao je Tomislav Pokrovac te je ujedno najavio za 15.

24.5.2011.
14:34
VOYO logo

Na tiskovnoj konferenciji u Retkovcima Tomislav Pokrovac, predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka, koji su nezadovoljni zbog neuspjeha 'retkovačkog sporazuma', koji je trebao biti potpisan početkom travnja, najavio je za 15. srpnja prosvjede pod geslom 'Seljaci traktorima idu na more'.

Pokrovac nije želio otkriti detalje oko prosvjeda u jeku turističke sezone već je samo rekao ako ''oni koji se bogate na našoj muci, mogu ići na more, zašto ne bi mogli i mi seljaci''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Tražimo novac koji je Ministarstvo poljoprivrede opljačkalo od seljaka tako što je retroaktivno oduzelo 25 posto poticaja za 2009. jer narodna kaže 'oteto je prokleto'. Ministar Čobanković je stvorio dio sebi podobnih seljačkih udruga koje su zaslužne za propast hrvatskog seljaka pa neka javno kaže koliko plaća te udruge da rade protiv interesa hrvatskih seljaka pa čak i građana Hrvatske. Također zahtijevamo da ministar Čobanković vrati retroaktivno pola milijuna eura koje je podigao iz pretpristupnih fondova EU-a i nakon toga javno podnese ostavku'', rekao je Pokrovac dodajući kako ''novac koji je oduzet odlazi za predizbornu kampanju HDZ-a''.

Spominjući 'retkovački sporazum' koji je bio dogovaran krajem ožujka nakon prekida seljačkih prosvjeda i blokade prometnica, a trebao biti potpisan 5. travnja u Zagrebu, kojim su trebale biti riješene sve nesuglasice između seljaka i Ministarstva poljoprivrede, Pokrovac je rekao da su ''prevareni seljaci, ali i Predsjednik Republike koji je posredovao u prekidanju prosvjeda i ponudio se da će parafirati sporazum koji je trebao biti potpisan u njegovom Uredu''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201104270447006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo