Šeks: Zlotvorni poduhvat protiv HDZ-a

18.6.2010.
9:45
VOYO logo

HDZ je na Jarunu obilježio 21. obljetnicu od osnivačke skupštine stranke koja je prošla u znaku optužbi potpredsjednika HDZ-a Vladimira Šeksa kako je u Hrvatskoj na djelu sve bezobzirniji i agresivniji scenarij nasrtaja i krivotvorenja uloge i djelovanja HDZ-a, piše Jutarnji list.

Dok je predsjednica stranke Jadranka Kosor svečani govor posvetila gospodarskoj krizi pozivajući i sa stranačkog skupa sindikate za pregovarački stol oko izmjena Zakona o radu, potpredsjednik stranke Šeks govorio je o tome kako se HDZ želi ponovno prikazati kao stranku štetnu i opasnu za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je scenarij udruženog, zlotvornog poduhvata protiv HDZ-a u koji su se udružili pseudo i kvazi ljevičari sa dijelom medijske klike koji rade za tuđe interese, sluge tuđih gospodara", naglasio je Šeks.

Upozorio je kako veliki broj 'različitih djelatnika' na društvenoj sceni nastoji prikazati da je HDZ na svom početku bio odgovoran za krvavi raspad jugoslavenske državne krize te da su Franjo Tuđman i HDZ u dosluhu sa Slobodanom Miloševićem u Hrvatskoj prouzročili građanski rat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šeks tvrdi kako se kroz razna pera i nastupe HDZ želi prikazati kao stranku štetnu i opasnu za Hrvatsku. - Kao što su nas 90-ih prikazivali kao stranku opasnih namjera, a 2000. da smo stranka pod istragom - rekao je Šeks koji je poručio da nikakvi falsifikatori povijesti ne mogu zatomiti rađenje i djelovanje HDZ-a bez obzira s koliko tokova ridali laži.

HDZ- je, tvrdi Šeks, bio odlučna snaga koja je ostvarila tri od četiri ključna cilja državne politike od stvaranja i obrane države do međunarodnog priznanja te osiguranja suvereniteta i stabilnosti hrvatskog naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A danas je HDZ na čelu s Jadrankom Kosor koja izvrsno razumije domaće i međunarodne odnose na pragu ostvarenja četvrtog cilja hrvatske državne politike, a to je ulazak u EU", istaknuo je Šeks koji je uvjeren da će njihova predsjednica za godinu dana na idućoj obljetnici moći reći da je Hrvatska potpisala pristupni ugovor s EU.

Šeks kasnije novinarima nije želio pojasniti na koga je mislio kada je govorio o tome da žele revidirati djelovanje HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica HDZ-a Kosor u svom je govoru također najavila kako je sigurna da će iduće godine na obljetnici moći reći da smo napustili krizu i potpisali pristupni ugovor s EU. Budući da će uskoro napuniti godinu dana na čelu stranke i Vlade Kosor je 'zahvalila svima koji su joj dali potpunu potporu'.

I sama je priznala kako se ne sjeća da su ikada na obljetnici HDZ-a toliko pričali o gospodarstvu. "Hrvamo se s bezbroj poteškoća , a jedini nam je izlaz provedba plana gospodarskog oporavka", poručila je Kosor koja je pozvala sve članove da se čvrsto drže i budu zajedno jedni drugom potpora kako bi savladali i ovaj izazov gospodarske krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je prije samo godinu dana Ivo Sanader na Jarunu održao jedan od posljednjih govora danas ga nitko od govornika nije spomenuo. I sama Jadranka Kosor nekoliko puta je spomenula prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana, ali na godine Sanaderova vladanja strankom nije se osvrnula ni jednom riječju.

Slavlje na Jarunu ove godine je bilo puno skromnije nego proteklih pa je umjesto bogatog švedskog stola poslužena samo torta i šampanjac, a služila se samo voda, dodaje Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo