'Šeks je zlostavljao zastupnicu u Saboru!'

13.10.2011.
16:09
VOYO logo

''Vi se držite pristojnosti kao što se držite plesa oko štange'', poručio je u srijedu u Saboru HDZ-ov potpredsjednik SaboraVladimir Šeks zastupnici SDP-a Gordani Sobol te je izazvao osudu oporbe, ali i pojedinih udruga.

Na Šeksovu neprimjerenu izjavu reagirala je udruga Mobbing poručivši da je ''Šeks zlostavljao zastupnicu na radnom mjestu''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''S nevjericom i zgražanjem osuđujemo obraćanje Vladimira Šeksa Gordani Sobol jučer u Saboru, dakle na njihovom radnom mjestu. Takvo ponašanje, koje šteti časti, ugledu i dostojanstvu osobe, opisano je u svjetskoj literaturi kao zlostavljanje na radnom mjestu, odnosno mobbing'', poručili su iz Mobbinga.

Šeks ne bi trebao biti zaštićen imunitetom

Osim izjave ''da se drži štange'', Šeks je Gordanu Sobol lažno optužio da bi joj suprug trebao biti u zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'''Seksistički ispad Vladimira Šeksa usmjeren protiv zastupnice oporbene stranke u Hrvatskom saboru predstavlja izravno kršenje odredbi o suzbijanju diskriminacije i govora mržnje sadržanih u nekoliko zakona – članka 8. Zakona o ravnopravnosti spolova, članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije i članka 174. Kaznenog zakona Republike Hrvatske te je time klasificirano kao kazneno djelo za koje su predviđene određene sankcije'', upozorio je Centar za istraživanje, edukaciju i promicanje ravnopravnosti spolova ŽAR iz Vukovara.

Iz iste udruge u priopćenju dodaju da ''ovakvi ispadi ne bi smjeli biti zaštićeni nikakvim imunitetom, pa tako ni zastupničkim''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110120962006 arti-201110120634006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo