LJUDI, PAZITE SE / Predsjedniku Liječničke komore ukrali identitet: Iskoristili njegovu sliku u reklami za 'čudotvorni lijek'

Image
Foto: Davorin Višnjić / PIXSELL

U reklami za pripravak koji navodno čisti krvne žile nedopušteno se koristi fotografija i ime predsjednika Hrvatske liječničke komore doc. dr. sc. Krešimira Luetića

18.1.2023.
16:57
Davorin Višnjić / PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska liječnička komora (HLK) objavila je priopćenje u kojemu upozorava građane na učestalu pojavu lažnih i netočnih oglasa o tzv. ljekovitim proizvodima, pripravcima i metodama. Kažu kako se u takvim oglasima i tekstovima često pojavljuju izmišljene izjave ili intervjui stvarnih liječnika, a posljednji takav primjer je oglas za pripravak koji ''čisti krvne žile“. U toj reklami nedopušteno se koristi fotografija i ime predsjednika HLK-a doc. dr. sc. Krešimira Luetića.

Lažno oglašavanje i eklatantna krađa identiteta

HLK ističe dda ne podržava niti reklamira bilo kakav pripravak, a dr. Luetić nije dao dozvolu za korištenje svoga imena i fotografije za ikakvo oglašavanje. Stoga je rije o svojevrsnoj krađi identiteta i lažnom oglašavanju te zloupotrebi institucije HLK-a kao i imena i ugleda njezinog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovdje se radi o neistinitom oglašavanju i eklatantnoj krađi identiteta. Prijavio sam ovu zloupotrebu MUP-u. Pored toga, nužno je upozoriti građane, da takvi proizvodi često sadržavaju toksične tvari koje mogu ozbiljno naštetiti zdravlju osobe koja bi ih uzela'', izjavio je Krešimir Luetić.

Ovo oglašavanje namjerno građane dovodi u zabludu i tako ugrožava zdravlje naših građana. Naime, u tom oglasu navedno je da je dr. Luetić kardiolog, a u stvari je internist gastroenterolog Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju Kliničke bolnice Sveti Duh u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo