ČEŠLJANJE MINISTRA / Šefica otkrila da Povjerenstvo pokreće dva postupka protiv Grlića Radmana: 'Krećemo u traženje podataka'

Image

Jozić-Ileković je dodala da se evedntualne nepravilnosti utvrđuju te se ne znaju još je li ministar prekršio zakon. Istaknula je da ministar ima pravo na ispravak imovinske kartice ako bi to tražio

14.9.2023.
19:22
VOYO logo

Dok se ministar Gordan Grlić Radman posipao pepelom i u obraćanju novinarima priznao pogrešku, ali i isticao kako nitko nije oštećen time što je zaboravio na više od dva milijuna eura, "osim možda njega jer se našao u ovoj situaciji u vrijeme kad se mora pripremati za Skupštinu UN-a",   šefica Povjerenstva, Aleksandra Jozić-Ileković za RTL je pojasnila kako je Povjerenstvo pokrenulo dva predmeta vezano uz ministra Grlića-Radmana koji se još nije očitovao jer predmet, kaže, nije došao u fazu da se traži očitovanje.

"Sad krećemo u traženje podataka od nadležnih tijela i uvida u javne registre. Otvorili smo dva predmeta, jedan po prijavi koji se odnosi na poslovni odnos između tvrtke u suvlasništvu ministra i Ministarstva poljoprivrede. Drugi predmet nije otvoren po prijavi, nego po vlastitim saznanjima, iz napisa u medijima, a odnosi se na imovinsku karticu i podatke koje je ministar deklarirao tamo", objasnila je šefica Povjerenstva i dodala da se sada utvrđuje je li imovinska kartica istinito i potpuno ispunjena, prenosi Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MINISTAR U PROBLEMU /

Povjerenstvo otvorilo predmet protiv Grlića Radmana zbog sukoba interesa: 'Provjeravat će se sve okolnosti'

Image
MINISTAR U PROBLEMU /

Povjerenstvo otvorilo predmet protiv Grlića Radmana zbog sukoba interesa: 'Provjeravat će se sve okolnosti'

Eventualne nepravilnosti se još utvrđuju

Vezano uz predmet oko poslovanja tvrtke, kazala je da to što je ministar suvlasnik tvrtke koja je potpisala ugovor s drugim ministarstvom, samo po sebi nije sukob interesa.

"Jer je ministar postupio po Zakonu koji kaže da oni obveznici, koji imaju više od 5 posto udjela u kapitalu društva, su dužni prenijeti upravljačka prava na drugu osobu", ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, kaže da po Zakonu ta obiteljska tvrtka dužna obavijestiti Povjerenstvo o poslovnom odnosu, ali samo ako se radi o poslovnom odnosu s državom i lokalnim jedinicicama.

Jozić-Ileković je dodala da se evedntualne nepravilnosti utvrđuju te se ne znaju još je li ministar prekršio zakon. Istaknula je da ministar ima pravo na ispravak imovinske kartice ako bi to tražio. "Ali ne bih o tome detaljnije jer je ministar podnio zahtjev za daljnje mišljenje Povjerenstvu, što će biti na sjednici idući tjedan i mi ćemo donijeti odluku o tome. Ministar na tome može sudjelovati, ali i ne mora", zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo