nastavak sdp-ove agonije / Šef SDP-a izgubio i treći ogranak: Stranka s nestrpljenjem iščekuje sjednicu Predsjedništva

Dalmacija je jučer zadala težak udarac Davoru Bernardiću izabravši Ranka Ostojića za predsjednika tog ogranka

22.7.2018.
19:20
VOYO logo

Ranko Ostojić od jučer je prvi čovjek dalmatinskog SDP-a, no čestitke za pobjedu od šefa Bernardića ni ne očekuje, već mu šalje poruku. 

"Nećete s Dalmacijom tako lako proći. To je ipak regija u kojoj itekako brinemo za slobodu, za to da imamo pravo na svoje mišljenje i siguran sam da ćemo tradicije koje u SDP postoje, prije svega, graditi ovdje, a na njima će biti da svoje kalkulacije i računice ostave za Zagreb, a ne da to realiziraju ovdje u Splitu", poručio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić na sve ne odgovara, ali i dalje ostaje pri svom. 

Ostojićeva pobjeda formalno ništa ne mijenja - Bernardić i dalje drži većinu županija, i većinu u Glavnom odboru. No izgubio je Zagreb, a poslušnost mu je otkazao SDP Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, a sada i dobar dio Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno je poruka članstva vodstvu stranke da neke stvari trebamo mijenjati", prokomentirat će Gordan Maras. 

"Ono što bi mi trebali svi, pa i predsjednik stranke osluškivati bilo naših simpatizera u skladu s tim se ponašati, on to u ovom trenutku nije spreman učiniti niti većina u Glavnom odboru", kazala je Sabina Glasovac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično misli i Vedran Babić, jedan od suspendirane četvorke inicijatora pisma za Bernardićevim odlaskom. 

"Što se tiče kolega iz Glavnog odbora, ja vjerujem da će i oni bolje poslušat kako njihova baza razmišlja i da će na sjednicama imati više političke hrabrosti", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babić ne zna što će biti na sjednici Predsjedništva, koja se očekuje idući tjedan.

"Pa budući da smo suspendirani, ja ne očekujem poziv doduše rješenje još nismo dobili, poruka s Glavnog odbora je jasna, i neću dolaziti na sjednicu Predsjedništva."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agonija SDP-a se nastavlja. Po nekim anketama stranka je čak i minimalno popravila svoj rejting, ali i dalje s potporom ispod 20 posto.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo