ŠEF LOKALNOG HDZ-A UNIŠTIO DIVNU UVALU ZA SVOJ BEACH BAR: / Inspekcija mu odavno zabranila rad, a on i dalje 'uredno' radi

Image
Foto: Pixsell/Ilustracija

Općina je pod povećalom Ministarstva zbog devastiranja pomorskog dobra, zaustavljena je gradnja kanalizacije jer investitor ne želi imati veze s ilegalnim radovima,

4.8.2019.
12:02
Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

Ćiril Kalebić je predsjednik otočkog HDZ-a i vijećnik u šoltanskom Općinskom vijeću. A ujedno je i osnivač i direktor tvrtke Kamena vila, koja je formalno vlasnica beach bara Africa u šoltanskoj uvali Zadušna.

Kako je razotkrio je Pokret otoka još prošle godine, ne samo da ilegalno radi radi na pomorskom dobru, nego je to pomorsko dobro i devastirano kako bi on mogao napraviti svoj kafić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od kad je prvi put otvorio, prije desetak godina, vlasnik bara znao je da će doći vrijeme kada će na lokaciji objekta proći kanalizacija i bar će morati zatvoriti ili pronaći drugu lokaciju“, ističe Pokret otoka, dodajući da "ruku na srce taj objekt nikada nije imao sve dozvole za rad".

Krenula izgradnja kanalizacije, a on odlučio malo proširiti

No pravi problem nastaje kada početkom 2018. počinju radovi na kanalizacijskog mreži na Šolti. U Pokretu otoka nisu zadovoljni projetkom, jer misle da je uništio nekad prelijepu uvalu, ali ističu kako su za njega sve dozvole dobivene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, HDZ-ovac ne staje na tome jer bageri rade i mimo projekta, kako bi pripremili obalu za njegov beach bar. Bager kojim se ravnala obala bio je vlasništvu brata HDZ-ovog vijećnika,

"Bager u vlasništvu podizvođača projekta izgradnje kanalizacije počeo je izvoditi radove van obuhvata projekta te ravnati stijene pripremajući podest na kojem je prema najavama trebao biti postavljen novi objekt u vlasništvu tvrtke Kamena Vila d.o.o."., piše Pokret otoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prijava koje šalje ta organizacija, investitor EKO kaštelanski zaljev zaustavlja radove na kanalizaciji, prije svega jer ne žele imati veze s nelegalnim radovima niti na bilo koji način odgovarati za zahvate koji se rade tik uz njihove.

Bratovi bageri ne staju

No bageri, u vlasništvu podizvođača na podestu za beach bar HDZ-ovog vijećnika ne staju. U svibnju prošle godine konačno dolaze inspektori Lučke kapetanije i početkom lipnja. Čim su inpektori otišli, beach bar na devastiranoj obali počinje s radom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je 21. lipnja prošle godine inspekcijskim nadzorom zabranjen rad ugostiteljskom objetku, a zbog nelegalnih radova na pomorskom dobru je naložen i upravni postupak Ministarstva nad Općinom Šolta u svrhu utvrđivanja načina upravljanja pomorskim dobrom, kako ističe 24sata ove godine beach bar ne samo da radi mego se i uredno reklamira.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo