ŠEF KOMUNALNE TVRTKE NABAVLJA LIMUZINU: / Mora biti dizelaš, metalik i automatik, sa 190 konjskih snaga i za 340.000 kuna

Image
Foto: PIXSELL

S obzirom na izvrsne rezultate poslovanja komunalnog poduzeća Zaprešić d.o.o., direktor Željko Majcen nabavu novog službenog automobila ne smatra rastrošnošću

18.1.2018.
11:27
PIXSELL
VOYO logo

Još jedna u nizu vijesti o javnoj nabavi 'nabrijanih' službenih limuzina ovoga puta stiže iz Zaprešića. Tamošnje komunalno poduzeće Zaprešić d.o.o. objavilo je jučer u narodnim novinama natječaj za novo službeno vozilo koje će biti namijenjeno direktoru te tvrtke Željku Majcenu.

Vozilo, prema navedenim specifikacijama iz natječaja objavljenog u Narodnim novinama, mora biti siva metalik limuzina s dizelskim motorom, snage 190 konjskih snaga, gumama od 18 cola i automatskim 7-stupanjskim mjenjačem, sve za procijenjenih 270.000 kuna, odnosno 340.000 kuna s PDV-om, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠOKANTNI NALAZ DRŽAVNE REVIZIJE: /

Otkrivena vrtoglava cifra koja je spiskana na službene limuzine hrvatskih političara

Image
ŠOKANTNI NALAZ DRŽAVNE REVIZIJE: /

Otkrivena vrtoglava cifra koja je spiskana na službene limuzine hrvatskih političara

Ima pravo koristiti vozilo 24 sata dnevno bez vozača

Još je propisano u natječaju da isporučeno vozilo mora imati pogon na sva četiri kotača, lakometalne naplatke na kotačima, radiouređaj sa zaslonom u boji osjetljivim na dodir, kameru za vožnju unatrag te sustav za prepoznavanje umora vozača. Sam direktor Majcen za Jutarnji list je rekao da se radi o nabavi vozila po modelu "staro za novo" budući da je ono kojim se sada koristi - dotrajalo.

"Automobil je star devet godina, prešao je 190.000 kilometara i već me dvaput ostavio na cesti. Riječ je o vozilu modela Škoda Superb, a posljednja nabava odnosi se na istu kategoriju vozila", kazao je Majcen izrazivši žaljenje što medije zanima samo vozni park, a ne i poslovanje komunalnog poduzeća sa 195 zaposlenih koje je 2016. godini imalo prihode od 51,3 milijuna kuna i 283.000 kuna neto dobiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majcenu u menadžerskom ugovoru stoji da ima pravo koristiti službeno vozilo 24 sata na dan, ali bez vozača. S obzirom na rezultate poslovanja poduzeća kojemu je na čelu, on ne smatra nabavu novog vozila rastrošnom jer, među ostalim, u procijenjenu vrijednost nabave ulazi i porez na automobil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo