ŠEF ISTARSKOG STOŽERA: / 'Ovo što prolazimo već devet mjeseci itekako utječe na psihu i nisam za to da se sve zatvara'

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

'Morali bi napraviti korak nazad i na nacionalnoj razini donositi odluke nakon razgovora s lokalnim stožerima koji najbolje poznaju situaciju na svom terenu', kazao je Kozlevac

4.12.2020.
20:08
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije tijekom srijede je ispitan 461 uzorak briseva na COVID-19, među kojima su utvrđene 84 novozaražene osobe s područja županije. Na području županije broj aktivnih Covid-19 slučajeva 647, a u mjerama samoizolacije nalazi se 1.327 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Stožera kažu kako većinom novooboljele osobe i dalje pristižu iz mjera samoizolacije ili se radi o bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, javlja Glas Istre.

'Građani su već preopterećeni'

Dino Kozlevac, šef istarskog stožera unatoč situaciji, protiv je zatvaranj trgovačkih centara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da nikako nije dobro sve zatvoriti. Morali bi napraviti korak nazad i na nacionalnoj razini donositi odluke nakon razgovora s lokalnim stožerima koji najbolje poznaju situaciju na svom terenu. Hrvatska je bila jedna od država koja se neprestano intenzivno zalagala za to da se kod donošenja mjera zabrane u obzir uzimaju regije, a ne cijele države, a sad kad cijela Europa tako radi, mi odjednom radimo suprotno.

Moramo biti svjesni da sve ovo što prolazimo već devet mjeseci itekako utječe na psihu i nisam za to da se sve zatvara. Građani su već preopterećeni i stoga sam radije za to da se svi malo suzdržimo od druženja, bilo kakvih, i stabiliziramo situaciju, nego za nekakve represivne mjere", kazao je Kozlevac za Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo